Huuhkajat nousi hienosti 1-1-tasapeliin Kroatiaa vastaan Rijekassa, Kroatiassa. Suomen tasoitusmaalin teki vaihdosta sisään tullut debytantti Pyry Soiri.

Soiri vaihdettiin kentälle 80. minuutilla tuomaan oman panoksensa Suomen hyökkäämiseen ja takaa-ajoon.

– Oli hyvä fiilis, kun menin kentälle. ”Rive” (Markku Kanerva) sanoi, että mene lämmittelemään ja parin minuutin päästä olinkin jo kentällä. Ohje oli pelata ja tuoda energiaa hyökkäämiseen laidalta, Soiri kertoi Ylen haastattelussa.

Loppuminuuteilla Huuhkajat painoi päälle kuin vimmattu. Niklas Moisander lähetti puolesta kentästä keskityksen boksiin. Paulus Arajuuri teki pienen blokin ja Soiri luki pallon lentoradan loistavasti ja viimeisteli pallon varmasti maaliin. Soiri venytti jalkansa juuri ennen Kroatian maalivahti Danijel Subasicia kaatuen laukauksensa jälkeen nurmen pintaan.

Tasoitus syntyi 90. minuutilla. Soirin ilmeestä näkyi, ettei mies meinannut aluksi uskoa, että pallo oli todella maalissa oltuaan maan pinnassa kaatuneena.

– Näin, että se pomppasi hyvin ja pääsin vetämään. En heti nähnyt, että pallo meni maaliin, oli vähän pimeä hetki siinä. Lopulta näin sitten, että pallo meni maaliin ja hyvältähän se tuntui totta kai. Vähän siinä purkautui tuuletuksessa fiilistä, Soiri kertoi hymyissä suin.

Lue lisää ottelusta tästä.