HS: Telia 5G:n nurmessa palovaurioita – ”Kyllä se lasku IFK:lle menee”

© Kuva: Juha Tamminen

Telia 5G Areenan tekonurmi koki lauantaina kovia, kun Helsingin IFK ja FC Honka ottivat yhteen Veikkausliigan karsinnassa.

Ottelun loppupuolella HIFK:n kannattajat heittivät kentälle soihtuja, jotka aiheuttivat palovaurioita pelialustaan.

Stadionilla tehdään tällä hetkellä töitä sen eteen, että muovimatto olisi kunnossa, kun Suomi kohtaa siellä torstaina Viron A-maaottelussa.

– Kentässä on kahdeksan palannutta aluetta kooltaan 20–60 senttiä. Nurmen toimittaja, kotimainen Saltex tulee tiistaina tekemään töitä sen eteen, että kenttä on torstain maaottelua varten kunnossa, kertoi stadionin tapahtumapäällikkö Antti-Jussi Väinölä Helsingin Sanomille.

– Luojan kiitos, että nyt on näin lämmin keli, sillä nurmen liimat tarvitsevat plussa-asteita kuivuakseen.

IFK:n kannattajien käsittelyssä irtosi seitsemän laitamainosta, ja muutamia penkkejä rikottiin. Katsomon vauriot on jo kunnostettu.

– Arvioisin, että 2 500–3 000 euroa koko hommeli. Tärkeää on, että nurmi on maaotteluun viimeisen päälle kunnossa.

– Kyllä se lasku IFK:lle valitettavasti menee. Se on selkeä juttu. Tapahtuma on heidän, me olemme tarjonneet tilat ja stadionin. Kun ilkivaltaa tulee, laskun maksaa se, joka tapahtuman järjestää.

Töölön jalkapallostadionia isännöivän Helsingin Jalkapalloklubin lisäksi IFK saa todennäköisesti laskun Palloliitolta. IFK:n kannattajien käytös johtanee kurinpitotoimiin.

Lauantain ottelu HIFK:n ja Hongan välillä päättyi 1-1-tasapeliin. Karsinnan ensimmäinen osa päättyi Espoossa 0-0-tasapeliin, joten Honka nousi vierasmaalisäännön myötä ensi kaudeksi Veikkausliigaan. HIFK:n pelit jatkuvat toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.