Korruptiosotkujen siivoaminen jatkuu – FIFA jakoi elinikäisiä toimitsijakieltoja

© Kuva: Getty Images
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on jakanut elinikäisiä toimitsijakieltoja kolmen kansallisen jalkapalloliiton puheenjohtajalle korruptiosyytteiden takia. Guamin Richard Lai, Venezuelan Rafael Esquivel ja Nicaraguan Julio Rocha eivät saa jatkossa osallistua mihinkään jalkapalloon liittyvään toimintaan.

Lai myönsi syyllisyytensä petokseen oikeudenkäynnissä Yhdysvalloissa viime huhtikuussa, ja Esquivel ja Rocha jo toukokuussa 2015. Syytteet koskivat televisiointi- ja markkinointioikeuksien myyntiin liittyneitä epäselvyyksiä.

 

 

Esquivel toimi aiemmin myös Etelä-Amerikan maanosaliitto CONMEBOL:in varapuheenjohtajana. Rocha puolestaan on entinen FIFA:n kehitysjohtaja ja Lai Aasian maanosaliitto AFC:n viranhaltija sekä FIFA:n komitean jäsen.

 

 

Aiheesta kertoi BBC.

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!