Sveitsi pelasi kotikentällään Pohjois-Irlannin kanssa maalittoman tasapelin toisessa osaottelussa MM-karsintojen pudotuspeleissä. Tuloksen myötä Sveitsi varmisti paikan ensi kesän MM-kisoihin.

Sveitsin vei kisoihin lopulta avausosassa nähty rankkariosuma, jota pidettiin hyvin kyseenalaisena. Ricardo Rodríguez laukoi pallon lopulta maaliin, mutta rankkariin johtanut rike nousi suureksi puheenaiheeksi. Erotuomari katsoi, että pallo osui Pohjoi-Irlannin puolustajan käteen, kun hän hyppäsi laukauksen eteen.

Rodríguez nousi Sveitsin todelliseksi sankariksi, kun hän pelasti vielä toisessa osaottelussa lisäajalla varman maalin. Kulmapotkussa Jonny Evans pääsi puskemaan, mutta AC Milanin puolustaja Rodríguez torjui pallon maaliviivalta.

Sveitsi oli näin ollen ensimmäinen maa, joka varmisti paikan pudotuspelien kautta MM-kisoihin. Sunnuntai-iltana saadaan vielä toinen maa, joka etenee kisoihin, kun Kreikka ja Kroatia kohtaavat toisessa osaottelussa. Ensimmäinen kohtaaminen meni Kroatialle selvästi maalein 4-1.