Veikkausliigan yleisökeskiarvo oli viime kaudella 2478 katsojaa per ottelu. Lukema laski viime kaudesta hieman, mutta oli silti 2010-luvun kolmanneksi paras.

Yleisömäärissä näkyi menestys tai menestymättömyys, mutta toisaalta esimerkiksi HJK:n yleisökeskiarvo laski, vaikka joukkue palasi kahden vuoden tauon jälkeen Suomenmestariksi.

Toisaalta HJK:n tuloksiin saattaa vaikuttaa se, että mestaruus ratkesi jo hyvissä ajoin, eikä Stadin derbyt vetäneet enää samaan malliin kuin edellisinä vuosina. HJK:n yleisökeskiarvo oli silti liigan paras, 4779 katsojaa per ottelu. Prosentuaalisesti lukema laski toissa kaudesta 6,31 prosenttia.

Ykköseen pudonneen HIFK:n yleisökeskiarvo laski reilusti. Helsingin IFK:n kotipeleissä kävi viime kaudella keskimäärin 3162 katsojaa. Laskua toissa kauteen oli lähes 13 prosenttia. Lukemaa nosti selvästi kauden ensimmäinen Stadin derby, joka oli loppuunmyyty.

Parhaan prosentuaalisen kasvun yleisömäärässä teki hopealle noussut Kuopion Palloseura, jonka yleisökeskiarvo nousi lähes 30 prosenttia. KuPS:n otteluissa kävi keskimäärin 2724 katsojaa per peli. Myös FC Lahti sai kohotettua yleisökeskiarvoaan hienosti reilulla 20 prosentilla. Lopullinen yleisökeskiarvo Lahdessa oli 2493.

Suurin prosentuaalinen lasku nähtiin PS Kemillä, jonka peleissä kävi viime kaudella keskimäärin 1125 katsojaa, joka oli yli 27 prosenttia huonommin kuin ensimmäisellä kaudellaan Veikkausliigassa. Myös VPS:n keskiarvo laski selvästi reilulla 23 prosentilla.

Lue lisää kauden 2017 yleisökeskiarvoista täältä.

Lähde: Ainoa mittari