MM-jatkokarsinnoissa erittäin kyseenalainen pilkku – selostaja raivoissaan: ”Tässä pieni vihje”

© Kuva: Getty Images

Pohjois-Irlanti joutui taipumaan torstaina MM-jatkokarsinnan ensimmäisessä osassa Sveitsille 0-1. Ottelun ainoan maalin viimeisteli pilkulta puolustaja Ricardo Rodríguez.

Vaikka Pohjois-Irlanti oli valtaosan ottelusta pahasti alakynnessä, on Sveitsin voittomaali kuumentanut tunteita.

Kotijoukkue Pohjois-Irlannin keskikenttäpelaaja Corry Evans sai tunnin pelin kohdalla keltaisen kortin käsivirheestä ja pallo vietiin pilkulle. Tuomio oli kuitenkin hyvin kyseenalainen. Evans käänsi selkänsä palloa kohti torjuessaan vedon, joka vaikutti osuvan hänen olkapäähänsä, minkä lisäksi hänen kätensä olivat kiinni vartalossa. Myös rikkeen tapahtumispaikka on kyseenalaistettu, sillä Evans blokkasi laukauksen rangaistusalueen rajan päällä.

Otteluparin seuraava osa pelataan sunnuntaina Sveitsissä. Nykyisellä tuloksella Sveitsi etenee ensi vuoden MM-turnaukseen ja Pohjois-Irlanti jää rannalle.

Evans kertoi ottelun jälkeen BBC:lle, että pallo osui hänen olkapäähänsä ja kutsui tuomiota ”häpeälliseksi”.

BBC:n Radio 5 Live -lähetyksen selostaja Colin Murray tuntui kimpaantuvan tuomarin päätöksestä jopa pelaajia enemmän.

– Me puhuimme historiasta. Me puhuimme tästä tilaisuudesta. Me puhuimme siitä, miten jalkapallo voi tuoda positiivisen muutoksen ja olla sen katalyytti kentällä ja sen ulkopuolella, ja me puhuimme sankareista. Siltikin me istumme täällä keskustelemassa tuomarista. Tervetuloa pimeälle keskiajalle, toivotti Murray pettyneenä.

– Kukaan Walesissa, Englannissa tai Skotlannissa ei ajattele, että se oli pilkku. Yksikään ihminen Sveitsissä ei ajattele, että se oli pilkku. Se oli järkyttävää. Se on ainoa sana, jota voin käyttää.

– Tässä pieni vihje: jos vastustajajoukkue ei vaadi siitä pilkkua ja olet pelaajan väärällä puolella, niin sinun ei varmaan pitäisi antaa siitä rangaistuspotkua, kuuluivat Murrayn terveiset tuomarille.

Voit kuunnella Murrayn selostuksen kokonaisuudessaan alla olevasta twiitistä. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.