Nouseeko tekonurmi HIFK:n oljenkorreksi? ”Olen täysin varma, että pystymme parempaan”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK isännöi lauantaina Veikkausliigan karsintojen toisessa osaottelussa FC Honkaa Telia 5G -Areenalla. Avausottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, joten kaikki on yhä auki lauantain ottelussa. Voittaja varmistaa paikan ensi kaudeksi Veikkausliigaan.

IFK:n päävalmentaja Antti Muurinen sekä kapteeni Mika Väyrynen luottavat kotitaikaan ja tuttuun tekonurmialustaan.

– Pääsemme pelaamaan loistaviin olosuhteisiin hyvälle kentälle. Keli on erinomainen ja paikalle odotetaan paljon yleisöä. Fanit ovat olleet koko kauden ajan mahtavasti meidän tukena ja pitäneet tunnelmaa yllä katsomossa, Muurinen sanoi seuran nettisivuilla.

–  Pääsemme pelaamaan tutulle alustalle ja kotiyleisön eteen. Olen täysin varma, että pystymme huomattavasti parempaan kuin Espoossa. Viimeiset syötöt täytyy saada kondikseen ja maalipaikat tulee käyttää tehokkaammin. Homma on täysin meidän omissa käsissä, Väyrynen totesi.

Avausottelussa molemmilla joukkueilla oli muutama tekopaikka. Honka saa lauantain otteluun pelikieltonsa kärsineen hyökkääjän Masar Ömerin, joka oli Ykkösessä Hongan toiseksi paras maalintekijä.

– Ömer on tehnyt tällä kaudella paljon maaleja Ykkösessä. Hän on voimakkaana target-pelaajana vaarallinen erityisesti keskityspalloissa. Uskon, että Hongan peli voi suoraviivaistua Ömerin ollessa kentällä, Muurinen ennakoi.

Hongan valmentaja Sampo Koskinen piti todella tärkeänä nollan pitämistä avausottelussa. Vierasmaalisääntö on karsinnoissa voimassa, joten se luo Hongalle pienen etulyöntiaseman.

– Nollan pitäminen kotona oli todella tärkeää. Meillä on hyvät asetelmat lauantaille. Lähdemme siihen peliin hoitamaan homman himaan. Tässä pelissä nähtiin, että se on hyvin mahdollista, Koskinen ennakoi.