Simo Valakari tunteikkaana: ”Voin verrata tätä SJK:n kanssa voitettuun liigamestaruuteen”

© Kuva: Juha Tamminen

Tromsø IL varmisti sarjapaikan ensi kaudeksi sunnuntaina, kun se voitti Hagesundin komeasti maalein 2-0. Tromsøn päävalmentaja Simo Valakari oli riemuissaan sarjapaikan säilyttämisestä.

Valakari lähti Pohjois-Norjaan päävalmentajaksi viime kesäkuussa ja miehen tehtävä oli hilata perinteikäs seura pois putoajan paikalta. Valakari onnistui tavoitteessa ja arvosti sarjapaikan säilyttämistä korkealle.

– Voin verrata tätä siihen, kun voitin liigan SJK:n kanssa Suomessa. Paras, mitä pystyimme tekemään oli säilyttää sarjapaikka Eliteserienissä. Sarjapaikan varmistaminen oli meidän palkintomme. Tämä on toivottavasti alku jonkun suuremman, Valakari fiilisteli norjalaiselle NRK:lle.

 

Valakari sai käännettyä joukkueen kurssin nopeasti. Se yllätti myös Tromsøn kapteeni Simen Wangbergin.

– Saattaa ottaa aikaa vaihtaa pelitapaa ja henkistä puolta, joten olen hieman yllättynyt, että kaikki tapahtui niin nopeasti. Tämä on ollut hauska syksy ja uskon, että suurin osa pelaajista on samaa mieltä siitä, että jalkapallon pelaaminen on ollut taas hauskaa, Wangberg sanoi.

Kautta on vielä yksi ottelu jäljellä. Valakarin sopimus kattaa kolme seuraavaa kautta, joten töitä riittää. Valakari ei vielä lähtenyt ennakoimaan tulevaa tai asettamaan uusia tavoitteita. Selvää on kuitenkin se, ettei tarkoitus ole pelata pelkästä sarjapaikasta jatkossa.

– Vielä on liian aikaista, nyt nautimme tästä hetkestä ja sitten pitää miettiä ensi viikon kauden päätösottelua. Mutta tiedän, että tämä on hyvä seura ja olemme tehneet paljon töitä. Meidän tavoitteemme jatkossa pitää olla se, ettemme juhli säilymistä joka vuosi. Tämä seura ansaitsee paljon enemmän, Valakari totesi.