Ilveksen 18-vuotias puolustaja Martti Haukioja teki kesällä Chievon kanssa lainasopimuksen kuluvasta kaudesta, jonka lisäksi sopimukseen kuuluu osto-optio. Haukioja on totutellut Italiassa jalkapalloammattilaisen arkeen.

Haukioja on pelannut Chievon Primavera-joukkueessa, eli 19-vuotiaiden joukkueessa. Suomalaislupaus on saanut keskittyä vain jalkapalloon, mutta hankaluuksia on tuottanut uusi kieli.

– Nyt parin kuukauden jälkeen alan oppimaan Italian tavoille sekä ymmärrän jo mitä treeneissä puhutaan ja pystyn puhumaankin vähän italiaa. Täällä kun ei tosiaan kukaan puhu englantia lukuunottamatta muutamia pelaajia ja taustoja. Henkilökohtaisesti suurin ero Suomeen on siinä, etten käy tällä hetkellä koulua ja olen pystynyt keskittymään täysin jalkapalloon, Haukioja kertoo Ilveksen nettisivuilla.

Chievossa pitkään pelannut Huuhkajien keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj on seurassa arvostettu pelaaja. Hetemajsta on ollut myös paljon hyötyä nuorelle Haukiojalle.

– Taisi olla heti ekalla kerralla kun tavattiin niin sanoi, että italian kieli pitää oppia. Tämän jälkeen hän sitten oli linkkinä minun ja valmentajan kanssa, kun valmentajalla oli jotain palautetta.

Haukioja on päässyt myös edustuksen mukaan harjoittelemaan ja otteet jättivät lähtemättömän vaikutuksen erääseen Chievon edustuksen pelaajaan.

– Olemme pelanneet Primavera-joukkueen kanssa useasti harjoitusotteluita edustusjoukkuetta vastaan ja pari kertaa olen päässyt mukaan edustuksen kanssa. Tosin pallolliseen en ole päässyt kuin yhteen pienpeliin, mikä meni niin hyvin, että eräs edustuksen pelaaja oli sitten kehunut Hetemajlle ja udellut, että kukas hän oli, nuorukainen kertoi.