Barcelona ottamassa naisfutiksen haltuun leveällä rintamalla – 17 maalintekijää 17 ottelussa

© Kuva: Getty Images
Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

FC Barcelonan miesjoukkue on yksi jalkapallohistorian menestyneimmistä ryhmistä, mutta nyt seura tekee entistäkin mahtipontista läpimurtoa myös naisjalkapalloilussa. Vahvistunut FC Barcelona Femení on jyrännyt tällä kaudella sekä Espanjan sarjassa että Mestarien liigassa vahvemmin kuin koskaan aiemmin, ja on tehnyt sen todella laajalla rintamalla.

Barcelonan naiset ovat tehneet 13 sarjaottelussaan huimat 50 maalia (ja päästänyt neljä), eli komeat 3,84 maalia per peli. Näin Barca on matkalla uuteen Espanjan ennätykseen. Ennätystä pitää hallussaan juuri Barcelona, joka teki kaudella 2011-2012 119 maalia 34 ottelussa (3,5/ottelu).

Barcelonan syyskauteen mahtuvat kotimaan sarjassa muun muassa 10-0- ja 9-0 -murskavoitot. Se on kuitenkin sarjakärjessä tasapisteissä Atlético Madridin kanssa, sillä syksyn aikana se on hävinnytkin yhden pelin, sekä pelannut Atléticon kanssa tasan.

Mestarien liigassa Barcelona on voittanut kaikki neljä otteluaan yhteismaalierolla 15-0. Maaliskuussa vastus kovenee kuitenkin huomattavasti, kun Barca kohtaa puolivälierissä ranskalaisen Lyonin.

Barcelonan parhaat vuodet Mestarien liigassa ovat päättyneet kahteen puolivälierätappioon sekä viimevuotiseen välierätappioon PSG:lle. Nyt seura tavoittelee kuitenkin tosissaan finaalipaikkaa ja kenties koko kilpailun voittoa. Siitä kertovat seuran nimekkäät kesähankinnat.

Barcelonan joukkueeseen liittyivät täksi kaudeksi sekä UEFA:n että FIFA:n tämän vuoden parhaaksi naisjalkapalloilijaksi valitsema hollantilainen Lieke Martens, englantilainen maalipyssy Toni Duggan, brasilialaispuolustaja Fabiana sekä kokenut ranskalainen Elisé Bussaglia.

Barca Femení ei kuitenkaan ole pelkästään tähtiensä varassa, vaan joukkueen maalinteossa on leveyttä lähes ennennäkemättömästi. 65 maalin talkoisssa nimensä maalintekijätilastoon on saanut peräti 17 eri pelaajaa. Näin Barcelonan joukkueessa on enää neljä kenttäpelaajaa, jotka eivät ole tällä kaudella maalitiliään saaneet auki.

Kaikki neljä Espanjan-mestaruuttaan peräkkäisinä vuosina 2012-2015 voittanut Barcelona on Espanjan pääsarjan toiseksi menestynein seura. Kärkipaikkaa pitää viisi mestaruutta voittanut Athletic Bilbao.

Jatkaako West Ham nousuaan? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!