Glen Kamara kiitollinen Arsenal-ajastaan: ”Opin Englannissa niin paljon enemmän kuin Suomessa”

© Kuva: Juha Tamminen

Glen Kamara pelaa tällä hetkellä uransa parasta jalkapalloa Skotlannissa, Dundee FC:ssä. Kamara karisti pölyt ja lähti viime kesänä Arsenalin akatemiasta peliajan toivossa Skotlantiin, eikä päätöstä ole tarvinnut katua. Silti 22-vuotias keskikenttäpelaaja on kiitollinen ajastaan Arsenalin akatemiassa.

Siirtohuhut ovat viemässä Kamaraa Rangersiin, lue lisää tästä linkistä.

Kamara muutti jo 12-vuotiaana Englantiin äitinsä kanssa. Hänet löydettiin Southendista Arsenalin akatemiaan vuonna 2012. Ammattilaissopimus tuli vuonna 2014, mutta edustusjoukkueen mukana Kamara pääsi pelaamaan vain kerran Liigacupin ottelussa.

– Oleminen akatemiassa, oppiminen huippuseurassa, sain niin paljon tietotaitoa jalkapalloilijana. Syöttäminen, liikkuminen, se on loistava koulutus.

– On äärettömän paljon poikia, jotka aloittavat akatemiassa, mutta eivät koskaan pääse edustusjoukkueeseen, mutta silti jatkavat eteenpäin. Ja sitten pärjäävät hyvin jossain muualla ja se voi olla ponnahduslauta. Täytyy mennä alemmas päästäkseen takaisin ylös, Kamara puhui Mirrorin haastattelussa.

Kamara näki parhaakseen lähteä Dundeehen, koska tie Arsenalin kokoonpanoon oli tukossa. Tällä kaudella Kamara on ollut Skotlannin Valioliigassa yksi kauden parhaista keskikenttäpelaajista, joten päätöstä ei ole tarvinnut katua.

Kamaran mukaan akatemiasysteemi toimii hyvin, mutta mahdollisuuksia olisi hyvä antaa enemmän nuorille pelaajille. Toisaalta kilpailu on todella kovaa.

– Toivon, että pojat saisivat enemmän mahdollisuuksia, vaikka ensimmäinen kerta ei menisikään niin hyvin, mutta se voi auttaa todella paljon uraa pitkällä tähtäimellä.

– Haluan nähdä itseni niin korkealla kuin mahdollista. En osaa sanoa missä, mutta toivottavasti voin kehittyä ja nousta korkeammalle, Kamara kertoi tavoitteistaan.

Kamaran oppi Arsenalin akatemiassa todella paljon. Hän pitää aikaansa Arsenalin akatemiassa erittäin tärkeänä oman uransa kannalta.

– Opin jonkin verran Suomessa, mutta opin niin paljon enemmän, kun tulin Englantiin. Kun puhutaan tekniikasta, teknisistä asioista, mitä teimme Arsenalissa, montaa seuraa ei voi verrata siihen, Kamara kehui.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.