Itävallan jalkapalloilussa uusi ykkösmies – Bayern-tähden pitkä voittokulku katkesi

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!

David Alaba, David Alaba, David Alaba, David Alaba, David Alaba, David Alaba.

Kuusi kertaa peräkkäin Bayern Münchenin David Alaba oli valittu Itävallan vuoden jalkapalloilijaksi. Ei nyt ihan zlatanmaista dominointia, mutta komea putki silti. Ja nyt tuo putki katkesi.

Tuoreimmassa äänestyksessä Itävallan vuoden pelaajasta Alaba romahti peräti sijalle 8. Toki erinäiset vaivat ovat Alaban syksyä kiusanneet, mutta ei vuosi silti miksikään torsoksi ole jäänyt. Toki nuorena jalkapallomaailman huipulle noussut nyt 25-vuotias Alaba voi lohduttautua sillä, että ikänsä puolesta hän voi voittaa palkinnon vielä monta kertaa.

Uusi Itävallan parhaan pelaajan tittelin haltija on RB Leipzigin oikea laitalinkki Marcel Sabitzer. Kakkoseksi äänestyksessä sijoittui Schalken Guido Burgstaller.

– Tunnustus merkitsee minulle todella paljon ja osoittaa, että olen tehnyt paljon asioita oikein. Olen tästä hyvin ylpeä, Sabitzer kommentoi valintaansa lehdistölle Kickerin mukaan.

23-vuotias Sabitzer on tehnyt Leipzigille tällä kaudella kaikissa otteluissa neljä maalia ja antanut seitsemän maalisyöttöä. Viime kaudella Bundesliigassa osumia syntyi kahdeksan.

Valinnan tekivät Itävallan Bundesliigan kymmenen päävalmentajaa, jotka antoivat pisteitä kolmelle mielestään parhaalle pelaajalle.

Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!