Kuinka hyvä hänestä tuleekaan? – 19-vuotiaana USA:n paras jalkapalloilija ylivoimaisella äänivyöryllä

© Kuva: Getty Images
Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Borussia Dortmundin keskikenttäpelaaja Christian Pulisic on valittu Yhdysvaltain vuoden pelaajaksi. 19-vuotiaasta Pulisicista tuli samalla historian nuorin palkinnon voittaja. Aiemmin ennätystä piti hallussaan USA:n futiksen legenda Landon Donovan, joka voitti palkinnon ensimmäisen kerran 21-vuotiaana.

– Tämä on suuri kunnia, ja haluan kiittää kaikkia äänestäjiäni. En olisi ikinä voinut kuvitella olevani joskus tässä tilanteessa, Pulisic kommentoi valintaansa US Soccer -sivustolla.

Vuoden pelaajan valitsivat vuonna 2017 USA:n maajoukkuepaitaa kantaneet pelaajat, USA:n mies-ja poikamaajoukkueiden valmentajat, kolmen yhdysvaltalaisen jalkapallosarjan (MLS, NASL ja USL) päävalmentajat, sekä valikoidut entiset pelaajat ja median edustajat. Pulisicin suosio äänestyksessä oli häkellyttävän laajaa, sillä hän sai peräti 94 prosenttia annetuista äänistä.

USA:n maajoukkueelle vuosi oli pettymys, sillä se jäi ulos MM-kisoista ensimmäisen kerran 32 vuoteen. Pulisicin panoksesta homma ei kuitenkaan jäänyt kiinni. USA teki vuonna 2017 17 maalia, joista Pulisic teki kuusi ja syötti neljä. Lisäksi hän oli epäsuorasti mukana kolmessa muussa maalissa.

Ensimmäisellä täydellä kaudellaan Borussia Dortmundissa Pulisic teki kolme maalia ja syötti kolme. Hän oli tärkeässä roolissa Dortmundin voitettua Saksan cup-finaalin. Tällä kaudella vastuu on vain kasvanut Ousmane Dembélén siirryttyä Barcelonaan.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!