Nämä suomalaisuutiset kiinnostivat vuonna 2017: Valioliigaan suomalaisväriä, draamaa Viasatin studiossa, Jari Litmasen neuvot Veikkausliigalle

© Kuva: Getty Images

Suomalaisella futisrintamalla on tapahtunut paljon vuonna 2017. Keräsimme kokoon SuomiFutis-sivuston luetuimmat ja kiinnostavimmat suomalaisesta jalkapallosta kertoneet uutiset menneeltä vuodelta.

Huuhkajien kehno menestys harmitti monia, vaikka toisaalta MM-karsintojen loppua olikin mukavaa luettavaa. HJK palasi mestariksi Veikkausliigassa näytöstyyliin. Lisäksi vuonna 2017 uutisoitiin upeista suomalaissiirroista ulkomaille.

Voit lukea jutun painamalla otsikosta, joka toimii linkkinä tai lyhyen selostuksen perässä olevasta linkistä. Linkki avautuu aina uuteen välilehteen, jotta voit helposti palata lukemaan muita luettuja juttuja.

Kiinnostavimmat jutut suomalaisesta jalkapallosta top-10

10. PS Kemin päävalmentaja kyseenalaisti oman seuransa sarjapaikan: ”800-1000 henkeä ei riitä”
PS Kemi säilytti sarjapaikkansa ensi kaudeksi Veikkausliigassa. Kemissä oli kuitenkin läpi kauden nihkeästi katsojia katsomossa. Turhautuminen paistoi läpi myös päävalmentaja Jari Åhmanista, joka kyseenalaisti oman seuransa sarjapaikan kauden päätteeksi. Lue juttu ja Åhmanin kommentit.

9. Mitä ihmettä? Juventus-tähti toivotti suomalaisseuralle onnea Kakkosen nousukarsintaan
FC KTP pelasi hienon kauden Kakkosessa ja lopulta karsi paikasta Ykköseen. AC Kajaani oli lopulta parempi ja otti ensi kaudeksi paikan Ykkösestä. Hämmentävä video nähtiin ennen karsintoja, kun Juventuksen tähtipelaaja lähetti tsempit KTP:lle. Lue jutusta miksi ja katso video.

8. HIFK:n kannattajat jättivät syvän arven Antti Muuriseen: ”Heidän ei tarvitse enää kestää minua”
HIFK:n matka Veikkausliigassa tällä haavaa päättyi viime kauteen. Kannattajien ja päävalmentaja Antti Muurisen suhde oli raivoisa. Kannattajat vaativat kovaan ääneen kokeneelle valmentajalle eroa, osin syystäkin. Muurinen avautui päätösottelun jälkeen SuomiFutis-sivustolle suhteestaan kannattajiin ja kertoi, miltä fanien viha tuntuu. Lue pidempi haastattelujuttu.

7. Huuhkajien keskikenttäpelaajan näytönpaikka täysin mönkään Pohjois-Amerikassa
Rasmus Schüllerin kausi päättyi HJK:ssa mestaruusjuhliin. Kauden piti olla kuitenkin toisenlainen, kun hän siirtyi talvella MLS-sarjaan Minnesota Unitediin. Peliaika jäi kuitenkin vähäiseksi ja pienikin näytönpaikka meni pipariksi. Lue jutusta miksi.

6. HJK:n voittamat walesilaiset osoittautuivat huonoiksi häviäjiksi – yöllinen vihaviesti ja tärvelty pukukoppi
HJK eteni Eurooppa-liigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta jatkoon, kun se kaatoi Connah’s Quay Nomadsin. Walesilaisjoukkue ei jättänyt itsestään kovin urheilijamaista kuvaa. Lue juttu ja katso kuvat.

5. Kuva: Onko tässä mitään järkeä? Ykkösessä pelattiin perunapellolla: ”Vieressä ok tekonurmi”
Suomessa nurmikentät eivät tunnetusti ole kovin kummoisessa kunnossa vielä sarjakauden alkaessa. Ykkösessä pelattiin melkoisella perunapellolla alkukaudella, kun Jaro ja FC Honka kohtasivat. Kummastusta herätti se, että vieressä olisi ollut kelpo tekonurmi käytettävissä. Lue juttu ja katso kuva.

4. Mitä ihmettä? MLS-seuran suomalaispuolustaja siirtyy Kakkosen joukkueeseen – erikoinen syy taustalla
Moni hieraisi silmiään viime toukokuussa, kun MLS-seuran suomalaispuolustaja Johan Brunell siirtyi Toronto FC:stä Suomen Kakkoseen. Lue juttu erikoisesta siirrosta.

3. Pasi Rautiainen lähti Viasatin studiosta kesken lähetyksen: ”Vi*tu mitkä säännöt – en tule tänne enää koskaan”
Tuoreimpana listauksessa on joulukuun alussa Viasatin studiossa nähty eriskummallinen episodi, jonka päätähtenä oli asiantuntija Pasi Rautiainen. Hulvaton tapahtumaketju saattoi olla pelkkää show’ta, sillä Pasi nähtiin jo seuraavana päivänä uudestaan studiossa. Oli miten oli, taattua Pasi Rautiaista se ainakin oli. Lue juttu.

2. IL: Jari Litmaselta radikaali ehdotus Veikkausliigalle: ”Se olisi porkkana laadukkaampaan tekemiseen”
Kun Jari Litmanen puhuu, silloin kuunnellaan. Niin kävi myös nyt, kun Litmanen kertoi Iltalehdelle oman ehdotuksensa Veikkausliigalle. Litmanen haluasi nähdä Veikkausliigassa 6+6+6-mallin joukkueiden kokoonpanossa. Lue jutusta, mitä Litmanen oikein tarkotti.

1. Nyt se on varmaa! – Ensi kaudella nähdään suomalainen Valioliigassa: ”Fantastinen asenne”
Valioliigassa ei olla vähään aikaan nähty suomalaispelaajia. Brightonin varmistettua nousun viime kaudella, maalivahti Niki Mäenpää nousi täksi kaudeksi Valioliigaan. Se kiinnosti myös erittäin paljon teitä lukijoita. Mäenpää ei ole vielä saanut debyyttiään Valioliigassa ja peliaika on jäänyt harmillisen vähäiseksi. Lue juttu.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.