Onko tässä Yhdysvaltojen paras toivo? – Hope Solo hakee maan jalkapalloliiton presidentiksi

© Kuva: Getty Images

Hope Solo on ilmoittanut hakevansa Yhdysvaltojen jalkapalloliiton presidentiksi.

36-vuotias naisjalkapalloilun kenties tunnetuin maalivahti on halunnut jo pidemmän aikaa johtaa kotimaansa jalkapalloilua. Tällä kertaa paikka presidenttikisaan aukesi, kun parhaillaan kyseistä roolia hoitava Sunil Gulati ilmoitti, ettei aio jatkaa tehtävässä.

– Olen nuoresta tytöstä lähtien halunnut pelata jalkapalloa Yhdysvalloissa mahdollisimman korkealla tasolla. Halusin voittaa maailmanmestaruuden ja pelata olympialaisissa. Olemme Yhdysvalloissa menettänyt uskomme omaan systeemiin, valmentajiin, nuoriin talentteihin ja koko jalkapalloliittoon, Solo kertasi.

– Meidän pitää päättää uudestaan, mitkä ovat tavoitteemme ja muuttaa yhdessä maamme jalkapalloa. Puhumisen aika on ohi, sillä pitää myös tehdä jotain. Olen matkustanut ympäri maailmaa oppimassa ja puhumassa monista näistä asioista, olen tavannut muita maajoukkueita, pelaajayhdistyksiä ja niin edes päin.

Yhdysvallat eivät selvinneet ensi kesän Venäjän miesten MM-lopputurnaukseen.