Tim Sparv pelannut kahden maailmanennätysmiehen kanssa: ”Käytimme häntä hyökkääjänä”

© Kuva: Getty Images

Suomen A-maajoukkueen sekä FC Midtjyllandin keskikenttäpelaaja Tim Sparv on saanut urallaan pelata loistavien pelaajien kanssa. Pian hänen yhdestä entisestä pelikaverista, Virgil van Dijkista tulee kallein puolustaja, kun hän siirtyy tammikuun ensimmäisenä päivänä Southamptonista Liverpooliin 75 miljoonalla punnalla.

Sparv pelasi van Dijkin kanssa FC Groningenissa, Hollannin pääsarjassa vuonna 2011. Silloin harva osasi ennustaa, että van Dijkista tullaan jonain päivänä maksamaan 75 miljoonaa puntaa.

– Hänen alkuaikoina edustusjoukkueessa käytimme häntä pääosin puhtaana kärkenä, varsinkin otteluiden lopussa, jos yritimme saada maalin aikaiseksi. Laitoimme Virgilin viimeiseksi 10-20 minuutiksi kentälle ja hän sai kaaosta aikaiseksi vastustajissa, Sparv kertoi Planet Football -sivustolle.

– Hän oli melko tehokas. Hän teki hyvää työtä meille, koska hän oli niin voimakas ja vahva, joiden avulla hän voitti pääpalloja. Hän oli myös hyvä pallon kanssa jalalla, joten hän oli hyödyllinen täsmäase, kun tarvitsimme häntä, Sparv muisteli.

Toinen ennätysmies, jonka kanssa Sparv on pelannut urallaan, on Real Madridin supertähti Gareth Bale. Walesin maajoukkuemies siirtyi Tottenhamista Real Madridiin silloisella ennätyssummalla, reilulla sadalla miljoonalla eurolla. Lue Sparvin kommentit Balesta tästä.

Sparvin mukaan van Dijk oli rauhallinen persoona ja hänellä oli vahva itseluottamus. Sparv kehui, että van Dijk pystyi korjaamaan tilanteet nopeudelleen, vaikka olisi tehnyt pienen virheen. Taktisesti hollantilaispuolustajalla oli ajoittain hankalaa ja työnteko alkoi maistua vasta myöhemmin.

– Taktisesti hänellä saattoi olla ajoittain ongelmia, mutta se on normaalia nuorelle pelaajalle.

– Ehkä ajoittain kaikki oli vähän liian helppoa hänelle, joten hänen ei ehkä tarvinnut tehdä mitään ylimääräistä. Meillä oli ryhmä, jotka tekivät ylimääräisiä fyysisiä harjoitteita iltapäivällä. Alkuun hän ei ollut mukana, sillä se oli vain heille, jotka halusivat tehdä. Mutta jonkin ajan jälkeen hän tuli myös mukaan ja oli siellä siitä lähtien joka kerta. Hän ymmärsi, että hänen on tehtävä joitain uhrauksia ja ylimääräistä työtä. Koska se ei tulisi olemaan helppoa tulevaisuudessa, jos hän haluaa päästä korkeammalle tasolle, Sparv sanoi.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.