Cardiff ei ole saamassa roolia yhtenä vuoden 2020 EM-kisojen isäntäkaupunkina. Syynä on Walesin karsiutuminen ensi kesän Venäjän MM-turnauksesta.

UEFA:n valitsijaryhmä on sen sijaan nostamassa Ruotsin ja Tukholman isännöimään yhtä 13:sta pelipaikasta. Alunperin roolin piti olla Brysselillä, mutta Belgiassa rakennettaan uutta areenaa.

EM-turnausta tullaan pelaamaan jo valmiiksi Englannissa Wembleyllä, Skotlannissa Glasgowssa ja Irlannissa Dublinissa. Uefan katsoo isäntäehdokkaita muualta, koska liiton mielestä turnauspaikkoja saattaisi muuten olla liikaa Brittein saarilla ja Irlannissa.

Walesissa ollaan suututtu Uefan näkemyksestä. Maan jalkapalloliitossa heidän uskotaan olevan huomattavasti Ruotsia valmiimpia turnausisännäksi. Tukholman stadion on 25 000 paikkaa pienempi kuin Cardiffissa.

– Olisi sääli, jos päätös tehtäisiin poliittisista tai geologisista syistä. Tämä on yksi ja ainoa mahdollisuutemme olla osana kansainvälistä lopputurnausta. Se tekisi maamme hulluksi, nimetön korkea-arvoinen liiton jäsen jyrähti Daily Mailille.

Ruotsi on ollut viime aikoina kovassa huudossa selviydyttyään MM-kisoihin pudottamalla Italian. Maa selvisi jatkokarsinnoista vierasmaalin turvin.