Virallista: FIFA vastaanotti Atléticon kantelun Barcelonasta – luvassa pitkä siirtokielto?

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ilmoitti keskiviikkona vastaanottaneensa Atléticon kantelun Barcelonasta.

Atlético teki FIFA:lle virallisen valituksen, sillä Barcelona on neuvotellut luvattomasti Antoine Griezmannin kanssa siirrosta. Barcelonan huhutaan olevan valmis aktivoimaan Griezmannin 100 miljoonan euron ulosostopykälän ensi kesänä.

Madridilaisseura ei ole kuitenkaan katsonut hyvällä Barcelonan tekosia. Barcelona kysyi Atléticolta lupaa neuvotteluiden aloittamiseen, mutta Atlético ei sitä Barcelonalle antanut. Se ei kuitenkaan vaikuttanut Barcelonan päätökseen alkaa neuvottelemaan ranskalaistähden kanssa.

FIFA on kieltänyt säännöissään siirtoneuvottelut ilman seuran lupaa, jos pelaajalla on sopimustaan jäljellä yli puoli vuotta. Griezmannin uusin Atlético-sopimus loppuu kesällä 2022.

Espanjalaismedioiden mukaan on mahdollista, että Barcelonalle lankeaa jopa kahden siirtoikkunan siirtokielto. Atlético käytti valituksessaan esimerkkinä Philippe Mexésin AS Roma -siirtoa vuonna 2004. Roma neuvotteli sääntöjen vastaisesti suoraan Mexésin kanssa ilman Auxerren lupaa ja lopulta Romalle langetettiin kahden siirtoikkunan pituinen siirtokielto.

Barcelona johtaa La Ligaa. Atlético on sarjataulukossa toisena kuusi pistettä katalaaneja perässä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.