Kerroimme pari viikkoa sitten siitä, kuinka Bundesliigan peränpitäjä 1. FC Köln oli paikallislehden mukaan kiinnostunut suomalaisen Joel Pohjanpalon hankinnasta tammikuussa. Tuoreet Saksasta kantautuvat tiedot laskevat kuitenkin Köln-siirron todennäköisyyttä huomattavasti, sillä Köln ilmoitti tänään vahvistaneensa rivejään Stuttgartin kärkimiehellä Simon Teroddella.

1. FC Köln

@fckoeln
Der #effzeh hat den ersten Transfer der Winterpause perfekt gemacht. Stürmer Simon Terodde kommt vom Ligakonkurrenten @VfB. Herzlich Willkommen in der schönsten Stadt Deutschlands, Simon! #WelcomeBack 1fc.koeln/L3en30hlag7

29-vuotias Terodde on pelannut Kölnissä aiemminkin vuosina 2009-2011, joten hän palaa takaisin tuttuun ympäristöön. Köln maksaa miehestä Stuttgartille tiettävästi kahden miljoonan euron siirtokorvauksen.

– Simon Terodde on fyysisesti vahva ja on osoittanut vuosien varrella viimeistelytaitonsa todella hyvillä tehoilla. Hän on myös todella mukava tyyppi, Kölnin toimitusjohtaja Armin Veh kommentoi siirtoa.

Bayer Leverkusenissa lähinnä vaihtopenkkiä kuluttavasta Pohjanpalosta on huhujen mukaan kiinnostunut tiettävästi ainakin Hannover. Terodden siirron myötä lienee todennäköistä, että myös vain 13 maalia syyskauden aikana tehnyt Stuttgart etsii vahvistusta hyökkäyspäähänsä.