Ensi lauantaina Suomen Palloliitolle valitaan uusi puheenjohtaja. Puheenjohtajaehdokas Mika Aaltonen kertoi Byyrin haastattelussa haluavansa vahvistaa suomalaista jalkapallokulttuuria.

Aaltonen on entinen TPS:n pelaaja. Hän työskentelee nykyisin liikejohdon konsulttina. Aaltosen mukaan jalkapallokulttuuri on Suomessa vielä lasten kengissä. Aaltonen seuraa tarkkaavaisesti italialaista jalkapalloa ja hänen mukaansa Italiasta ja Englannista olisi hyvä ottaa esimerkkiä.

– Suomi on viimeinen Euroopan maa, jossa ei ole tällaista jalkapallokulttuuria, Aaltonen sanoi Byyrille.

Aaltosen haluaa huomioida kannattajat entistä paremmin. Aaltonen näyttäisi vihreää valoa esimerkiksi Norjassa nähdyille laillisille soihduille. Ylipäätään kannattajilla tulisi olla suurempi rooli keskustelussa. Aaltonen antoikin oman ehdotuksensa seuroille ottelutapahtumien rakentamiseen.

[readmore from=Palloliitto]

– Kannattajien ottaminen mukaan ottelutapahtumien suunnitteluun voisi olla hyvinkin suomalainen tapa hoitaa asioita.

Viime vuosina on nähty myös ikäviä lieveilmiöitä jalkapallon ympärillä, kannattajien välisiä tappeluita ja erinäisiä sääntörikkomuksia katsomoissa. Tietyllä tapaa Aaltonen ymmärtää syyt lieveilmiöille.

– Jos on sydämellään mukana, välillä voi tulla myös ylilyöntejä, Aaltonen totesi.

Aaltosen lisäksi puheenjohtajaksi hakee Ville Niinistö sekä Ari Lahti. Lue Byyrin juttu Aaltosesta tästä linkistä.