Kun Barcelona myi viime kesänä Neymarin ME-summalla 222 miljoonalla eurolla Paris Saint-Germainiin, oli seuran tehtävä jotain faniensa lepyttämiseksi. Barca tarvitsi jostain uuden ison nimen.

Seuran kiikariin osui heti Liverpoolin brassitaituri Philippe Coutinho, mutta Liverpool ei aikonut miehestä luopua. Siksi kesän jättiostos tehtiinkin Borussia Dortmundin Ousmané Dembéléstä.

Barcelona sai maksaa vasta teini-ikäisestä jättisumman rahaa, kun otetaan huomioon, että ranskalainen oli pelannut vasta yhden täyden kauden Borussia Dortmundissa, yhdessä lajin huippuseuroista. Ja tämän kaupan toteutumista edesauttoi entinen Borussia Dortmundin valmentaja, nykyisin Liverpoolia luotsaava Jürgen Klopp.

Tietoja Kloppin osuudesta paljasti julkisuuteen hänen elämänkertakirjoittajansa, toimittaja Raphael Honigstein The Totally Football Show -podcastissa. Honigsteinin mukaan Klopp välitti Borussia Dortmundille sisäpiiritietoa siirtomarkkinoiden tilanteesta.

– Ei hätää, me emme myy Coutinhoa Barcelonaan. Jos Barcelona lähestyy teitä haluten ostaa Dembélén, teidän on syytä tietää, että rahaa heillä riittää. Pyytäkää heiltä siis kunnon summaa, Der Westen kertoo Honigsteinin todenneen.

Voi hyvin olla, että Dembélé olisi jäänyt Barcelonalta ostamatta, jos Philippe Coutinho olisi ollut kesällä kaupan. Klopp sysäsi kuitenkin tiedoillaan valttikortit Dortmundin käsiin.

Niinpä Dortmund rahastikin Dembéléstä 105 miljoonaa euroa plus muhkeat bonukset (mahdollisesti 45 miljoonaa euroa) päälle. Ja kuten hyvin tiedämme, syntyivät tammikuussa lopulta kaupat myös Coutinhosta, ja Barcelonan Neymar-rahat olivat kuluneet kahteen yksittäiseen pelaajaan.