Mika Väyrysen ura valmentajana alkaa – palaa Helsingin Jalkapalloklubin palvelukseen

© Kuva: Juha Tamminen

Aiemmin tällä viikolla pelaajauransa lopettamisesta ilmoittanut Mika Väyrynen liittyy mukaan Helsingin Jalkapalloklubin reservijoukkueen Klubi 04 valmennustiimiin päävalmentaja Mikko Mannilan ja valmentaja Petteri Kärkkäisen avuksi.

– Ensimmäiseksi täytyy olla todella kiitollinen, että heti peliuran jälkeen oli kiinnostusta monesta eri seurasta. Se, että sain mahdollisuuden aloittaa uuden asian eli valmennuksen opiskelun ja kehittämiseni HJK:n tasoisesta organisaatiosta on minulle upea mahdollisuus. Koen myös, että Klubi 04 on oiva ympäristö minulle aloittaa uusi ura. Haluan omalta osaltani auttaa nuoria pelaajia kehittymään ja toivon, että pystyn opettamaan heille myös hieman, mitä se vaatii heiltä, kun ottaa seuraavan askeleen urallaan, kertoo Väyrynen HJK:n tiedotteessa.

Pelaajaurallaan Väyrynen edusti useita seuroja Veikkausliigassa ja ulkomailla Hollannissa (PSV, Heerenveen), Englannissa (Leeds) ja Yhdysvalloissa (LA Galaxy). HJK:ssa ”Väykkä” pelasi kausilla 2012–2014 yhteensä 40 ottelua ja voitti kolme Suomen mestaruutta ja Suomen Cupin. Viimeiset kaksi kautta hän edusti Helsingin IFK:ta.

– Loistavaa saada Väykkä mukaan 04:n valmennustiimiin. Hän jos kuka osaa kertomaan meidän nuorille lahjakkuuksille, mitä huipulle pääseminen vaatii. Väykästä näki jo pelaajana, että hän pystyi analysoimaan peliä myös valmentajan silmin. On luontevaa, että ura futiksen parissa jatkuu nyt valmentajana, HJK:n jalkapallojohtaja Juho Rantala iloitsee.