SJK pestasi Joni Vesalaisen uudeksi myynti- ja markkinointijohtajaksi tammikuusta alkaen. Vesalainen on työskennellyt muun muassa JJK:ssa toimitusjohtajana sekä viimeksi SM-liigan puolella Mikkelin Jukureissa markkinointijohtajana.

Vesalainen puhui SJK TV:n haastattelussa siitä, miten suomalaista jalkapalloa saataisiin kiinnostavammaksi ja buumia nostettua. Vesalaisen mukaan Seinäjoki sopii hänelle hyvin kilpailullisuuden takia.

– Ehkä tämä Pohjanmaa sopii minulle paremmin kuin Savo, koska täällä sanotaan, että perkele jos naapurilla on Mersu, niin minulla on pian kaksi Mersua. Se on se mentaliteetti, että pitää pystyä olemaan parempi kuin naapuri, eikä olla kateellinen siitä, mitä naapurilla on. Sen haluaisin tuoda myös suomalaiseen futikseen, Vesalainen kertoi.

Vesalaisen mukaan ensiarvoisen tärkeää suomalaisen jalkapallon kasvussa on olosuhteiden parantaminen. Vesalaisen mukaan SJK:ssa olosuhteet ovat todella hyvällä tasolla ja se on tärkeää, mikäli futisbuumia halutaan kasvattaa.

– Olosuhteiden avulla futis nousi Ruotsissa ja niin se nousee myös Suomessa. Jalkapallo on hyvällä tiellä Suomessa. Olosuhteet tulevat useilla paikkakunnilla paranemaan ja ovat parantuneet jo. Se on suomifutiksen selkein ja isoin mahdollisuus.

– Peli on ollut mainettaan parempaa, mutta jos katsotaan jotain Jyväskylän kenttää keväällä, niin se on ihan sama mikä joukkue sinne tuotaisiin, niin ei se pysty siellä pelaamaan hyvin.

Vesalainen ilmoitti jo ennen ensimmäistäkään työpäivää tavoitteeksi nostaa SJK:n yleisökeskiarvo 5000 katsojaan vuoteen 2020 mennessä. Tavoite on kova, mutta Vesalaisen mukaan se on tavoitettavissa.

– Mikkelissä me pääsimme hallin täyttöasteessa noin 90 prosenttiin. Täällä kapasiteetti on noin 6000, joten siinä ei tarvitse päästä kuin noin 80 prosenttiin. Se miten siihen päästään, niin suurin ja tärkein asia on joukkue. Tärkeää on joukkueen jalkauttaminen ja että ihmiset oppisivat tuntemaan pelaajia ja että joukkue pärjäisi.

Vesalaisen mukaan päästäkseen 5000 katsojan yleisökeskiarvoon, on tehtävä kymmenen eri asiaa, jotta tavoite täyttyisi. Tärkeää olisi, että stadionille olisi helppo ja mukava tulla.

– Lehti-ilmoittelu on yksi juttu. Sitten on somet, tv-mainokset ja radiomainokset. Sen jälkeen meidän pitää lähteä hakemaan ihmisiä kyliltä ja tuoda pelaajien kautta näkyville, milloin se pelipäivä on. Ylipäätään se, että tänne olisi mukava tulla, eikä tämä olisi kenellekään etäinen paikka, Vesalainen totesi.