Muun muassa PSG:tä ja Ajaxia urallaan edustanut laitapelaaja Gregory van der Wiel on tehnyt sopimuksen MLS-sarjassa pelaavan Toronto FC:n kanssa.

Van der Wiel, 30, pelasi PSG:ssä neljä kautta vuosina 2012-16, jonka jälkeen tie vei Turkkiin ja Fenerbacheen. Turkissa asiat eivät menneet toivotulla tavalla ja täksi kaudeksi Hollannin maajoukkuemies siirtyi Serie A:han Cagliariin. Myös Italiassa peliaika jäi vähäiseksi, kun loukkaantumisesta kuntoutumisen jälkeen van der Wiel jäi vaihtopenkille.

Turkissa laitapelaaja kärsi mahakivuista, mutta seurassa miehen vaivoille viitattiin kintaalla.

– Sanon aina: Mielestäni täällä ollaan kymmenen vuotta edellä Eurooppaa. Kuulostaa hullulta, koska pelin taso on luultavasti korkeampi siellä (Euroopassa), mutta viimeiset kaksi vuotta eivät olleet kovin menestyksekkäitä minulle ja menetin ilon pelaamiseen, van der Wiel sanoi Thestarin mukaan.

Lisäksi van der Wiel menetti suuren summan rahaa Turkissa eräälle bisnesmiehelle, joka ei liittynyt kylläkään seuraan mitenkään.

– Se ei ollut fiksu veto. Luotin henkilöön ja lopulta en koskaan nähnyt rahoja, joten se oli huono kokemus, mies kertoi.

Italiassa peliaika jäi vähäiseksi entisen päävalmentajan alaisuudessa. Torontoon siirtyminen nousi mahdollisuudeksi ja van der Wiel halusi tarttua siihen jo nyt.

– Ehkä vähän aiemmin kuin odotin, mutta niin asiat menivät. Olen hieman väsynyt siihen, että minut tuomitaan sen mukaan miltä näytän tai teen yksityiselämässä. Se ei muuta minun persoonaa. Olen aina ollut sellainen, joka työskentelee kovasti, van der Wiel totesi.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen täältä.

Toronto FC

@TorontoFC
LIVE: New signing Gregory van der Wiel meets the media for the first time alongside head coach Greg Vanney and GM Tim Bezbatchenko. Tune in on Facebook 👇

📽: bit.ly/2nBhbuA

#TFCLive