Frank Rijkaard, Marco Van Basten ja Daley Blind. Muun muassa nämä entiset pelaajasuuruudet on nähty tällä vuosituhannella Hollannin A-maajoukkuevalmentajina. Ja päälle tietysti legendaarisia valmentajia Guus Hiddinkistä, Louis Van Gaalista ja Dick Advocaatista lähtien.

Hollanti on turvautunut ulkomaiseen valmentajaan viimeksi 70-luvulla, eikä ulkomaille tähyilty nytkään. Hollantilaislehti De Telegraaf kertoo, että Hollannin jalkapalloliitto nimittää tiistaina Oranjen uudeksi maajoukkuevalmentajaksi 54-vuotiaan Ronald Koemanin.

Hollanti on jäänyt ulos kaksista arvokisoista peräkkäin, ja Koemanin on määrä johtaa maineikas jalkapallomaa takaisin raiteilleen. Koeman seuraa tehtävässään Dick Advocaatia.

Koemanilla on todella laaja valmentajakokemus, sillä hän on valmentanut muun muassa Ajaxia ja PSV Eindhovenia, Benficaa, Valenciaa ja viimeksi Valioliigassa Southamptonia ja Evertonia. Evertonista Koeman sai potkut lokakuussa 16 kuukauden työskentelyn jälkeen.

Koeman pelasi kaikkiaan 78 A-maaottelua ja oli voittamassa EM-kultaa vuonna 1988. Vuonna 1992 hän ampui ottelun ainoan maalin, kun Barcelona kukisti Euroopan Cupin loppuottelussa Sampdorian 1-0.

Koemanin valmentajaura alkoikin Hollannin maajoukkueessa, sillä hän toimi Guus Hiddinkin apulaisvalmentajana vuoden 1998 MM-kisoissa.

Lähteet: Mediotiempo ja Sky Sports