Ranskan ja Angolan kansallisuudet omaava hyökkääjä Barkley Miguel-Panzo solmi hiljattain sopimuksen Liettuan toisella sarjatasolla pelaavan Panevėžysin kanssa.

Et ehkä koskaan ole kuullut 25-vuotiaasta Miguel-Panzosta, mutta häntä pidetään uudessa seurassaan todellisena maalitykkinä. Tosin hieman kyseenalaisista syistä.

Kun Panevėžys tiedotti seuran uudesta hyökkäyspään hankinnasta, pisti kannattajien silmään yksi huomio. Liettualaisseura oli kopioinut tekstinsä suoraan internetin vapaasta tietosanakirjasta Wikipediasta, jota kuka tahansa voi muokata.

Football Daily

@footballdaily
WTF: A Football club in Lithuania have been tricked in to signing a fake footballer named 'Barkley Miguel Panzo' and announced him as a big star!

According to his wikipedia page he scored 24 goals in 36 games for QPR between 2010-2012 😂

Miguel-Panzon Wikipedia-sivulla ja siten myös Panevėžysin tiedotteessa kerrottiin, että hyökkääjä olisi pelannut Englannin Mestaruussarjan Queens Park Rangersissa 36 ottelua tehden 24 maalia, mikä ei pidä paikkaansa. Hän ei ole ikinä pelannut QPR:ssa tai Mestaruussarjassa otteluakaan. Brittimediassa on epäilty, että hän olisi kuitenkin ollut lontoolaisseuran akatemiassa tai testattavana.

Sivulla kerrottiin myös, että Miguel-Panzo olisi pelannut kolme ottelua Angolan A-maajoukkueessa tehden yhden maalin Afrikan mestaruusturnauksen karsinnoissa. Tämäkään väittämä ei pidä paikkaansa, sillä hän ei ole ikinä pelannut peliäkään Ranskan tai Angolan maajoukkueissa. Hän kertoo kuitenkin myös virallisella Twitter-tilillään kuuluvansa Angolan maajoukkueeseen.

Tapauksen tultua julkisuuteen Miguel-Panzon Wikipedia-sivua on muokattu jatkuvasti. Yhdessä vaiheessa sivulla luki muun muassa, että hän olisi tehnyt yli 300 maalia QPR:lle ja että hän olisi pelannut myös maailman kovimman koripalloliigan NBA:n New York Knicksissä.