Bayer Leverkusen selvitti tiensä Saksan cupin välieriin kaatamalla kotikentällään Werder Bremenin todellisen trillerin jälkeen maalein 4-2. Ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla.

Bundesliigan suomalaisjoukkueiden kohtaamisesta puuttui toinen palanen, kun Joel Pohjanpalo katseli ottelua katsomon puolelta. Niklas Moisander pelasi Bremenin puolustuslinjassa täydet minuutit.

Bremen otti varaslähdön otteluun, kun Max Kruse vei jo neljännellä minuutilla vierasjoukkueen johtoon rankkarista. Vain muutama minuutti myöhemmin Aron Johansson vei Bremenin jo 2-0-johtoon.

Leverkusenin takaa-ajon hahmoksi nousi 21-vuotias Julian Brandt. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja kavensi pelin puolen tunnin kohdalla ja viimeisteli tasoituksen upealla laukauksella 55. minuutilla.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä jatkoajalle saakka. Jatkoajan ensimmäisellä puoliajalla tunteet kuohuivat. Bremenin suomalaispuolustaja Niklas Moisander sai Leverkusenin pelaajat raivostumaan.

Ensin Dominik Kohr kävi Moisanderin kurkkuun kiinni. Kun Moisander hätisteli Kohrin pois kimpustaan, takaapäin hänestä tarrasi Leverkusen-laituri Leon Bailey. Erotuomari Marco Fritz kävi tarkastamassa tilanteen videolta ja antoi Kohrille sekä Baileylle varoitukset.

Lopulta Kohr otettiin vaihtoon ja kentälle asteli illan ratkaisija, Karim Bellarabi.

Bellarabi teki 111. minuutilla ottelun voittomaaliksi jääneen osuman kesällä hankitun Lucas Alarion syötöstä. Keskityspallossa Moisander arvioi tilanteen hieman huonosti, eikä päässyt katkaisemaan tilannetta. Bellarabi laukoi pallon jatkotilanteesta tolpan juurelta maaliin.

Bellarabi kruunasi vielä iltansa syöttämällä ottelun lopullisesti ratkaisseen 4-2-osuman, josta vastasi Kai Havertz.

Leverkusen jatkaa voiton myötä Saksan cupin välieriin, jonne tiensä on jo varmistanut Bayern München, joka voitti tiistaina Paderbornin selävsti lukemin 6-0.