Niklas Moisander nimesi lapsuuden idolinsa: ”Hän kommentoi meidänkin pelejämme”

© Kuva: Getty Images

Hyvävireinen Werder Bremen hävisi viime lauantaina vieraskentällä Freiburgille 0-1. Bremenin ja koko ottelun eniten pallossa ollut pelaaja oli Huuhkajista äskettäin vetäytynyt Niklas Moisander.

Moisanderille tilastoitiin Weser Kurierin mukaan ottelussa uskomattomat 141 pallokosketusta. Werderin toiseksi ahkerin oli suomalaisen topparipari Milos Veljkovic, jolle pallokosketuksia ynnättiin 113. Freiburgin parhaan, Christian Günterin saldo oli 59 pallokosketusta.

Moisanderin pallokontakteista syöttöjä oli 113. Niistä Veljkovicille suuntautui 37.

Ensi lauantaina Werder himoitsee todella palavasti voittojen tielle palaamista, sillä tuolloin edessä on tulikuuma Nordderby. Pelissä ei ole ainoastaan Pohjois-Saksan herruus, vaan ottelu on todella tärkeä myös putoamiskamppailun kannalta. Jos vierasjoukkue Hamburger SV kaatuu, kasvattaisi Werder etumatkan suoran putoajan paikalla olevaan HSV:hen jo yhdeksään pisteeseen.

– Kohtaamme Hampurin nyt juuri oikeaan aikaan. Se on iso peli molemmille seuroille. Jos voitamme, olemme jälleen oikealla kurssilla, Moisander totesi Kickerille.

Bremen Turun kaltainen hansakaupunki

Turkulaislähtöinen keskuspuolustaja on jutellut myös elämästään ja jalkapallohistoriastaan laivayhtiö Finnlinesin julkaisemassa haastattelussa. Suomeksi tehdyn ja saksaksi tekstitetyn rupattelun voi katsoa tämän jutun alta löytyvästä videosta.

Moisander kertoo olevansa unelma-ammatissaan ja muutenkin kaikin puolin tyytyväinen elämäänsä Bremenissä.

– Bremenissä on ollut alusta asti kotoisa fiilis. Bremen on hansakaupunki ja muistuttaa vähän jopa Turkua, vaikka onkin paljon isompi, TPS-kasvatti kertoo nykyisestä elinympäristöstään.

– Bremen on kiva kaupunki ja aika rauhallinen. Hampurikin on lähellä, jos haluaa vähän enemmän actionia.

Lempikaupungikseen kansainvälisen uransa varrelta Moisander nostaa kuitenkin Amsterdamin.

– Pelasin siellä futiksen kannalta menestyksekkäimmät vuoteni, sillä voitimme kaksi mestaruutta kolmessa vuodessa ja pelasimme Mestarien liigaa. Kentän ulkopuolellakin oli hienoa, sillä Amsterdam on kiva kaupunki ja itse hallitsen hollannin kielen. Ne olivat parhaat kaksi vuottani sekä kentällä että kentän ulkopuolella.

Moisander kertoo futiksen olleen ”ykkösjuttu” hänen elämässään viisivuotiaasta lähtien. Nykyisen kotimaan Saksankin pelaajistosta löytyy yksi Moisanderin lapsuuden idoleista.

– Lothar Matthäus. Hän oli ihan maailmanluokan pelaaja. Nykyään hän kommentoi täällä telkkarissa meidänkin pelejämme. Hän oli yksi mun ihan suosikkipelaajistani, Moisander kertoo.

Bremeniläisten jalkapallohulluus on tehnyt Moisanderiin vaikutuksen.

– Bremen on tosi iso futiskaupunki. Menee sitten ruokakauppaan tai missä käveleekään, niin aika paljon ihmisiä tulee juttelemaan ja kannustamaan. Koko kaupunki elää Werderin mukana ja pelipäivät on juhlapäiviä.