Opiskelijat raivoissaan – MM-kisojen tärkein fan zone rakennetaan keskelle kampusta

© Kuva: Getty Images

Ei MM-kisoja ilman sijaiskärsijöitä. Rajuin tapaus on epäilemättä Qatarin vuoden 2022 rakennustöissä kuolleet sadat vierastyöläiset, mutta löytyy synkkiä käänteitä jo pelatuistakin turnauksista. Milloin on pakkosijoitettu kokonaisia asuinalueita toisaalle, milloin tyhjennetty faveloita ja milloin tapettu tuhansia katukoiria kisojen tieltä.

Venäjän MM-turnauksen alkuun on aikaa enää 107 päivää. Itänaapurissamme tilaa elää ja asua on melko mukavasti, mutta ilman soraääniä ei näidenkään kisojen järjestelyistä selvitä.

Oman protestinsa ovat käynnistäneet Moskovan yliopiston opiskelijat. Nuoria akateemikkoja ottaa päähän MM-organisaation suunnitelmat rakentaa Moskovan kisaturisteille suunnattu ”fan zone” keskelle kampusaluetta.

Fan zone, jolle pystytetään suuria valotauluja ottelujen katsomista varten, aiotaan pystyttää aivan kampuksen asuntolan ikkunoiden alle. Joidenkin opiskelijoiden on myös pakko muuttaa pois soluasunnoistaan, sillä asuntoja tarvitaan järjestystä ylläpitämään saapuvien Venäjän kansalliskaartin jäsenten käyttöön.

Opiskelijoita risoo sekin, että heidän tenttejään siirretään kisojen takia kesäkuulta toukokuulle. Joillekin se merkitsee kuutta tenttiä alle kahdessa viikossa.

Opiskelijat perustivat Venäjän presidentti Vladimir Putinille ja Moskovan pormestari Sergei Sobyaninille suunnatun nettiadressin, jossa toivotaan fan zonen siirtämistä toisaalle. Adressin on allekirjoittanut jo yli 11 500 henkilöä.

 

Opiskelijoiden vastarintaa ei ole kuunneltu hyvällä. Kun opiskelijaryhmä oli viemässä erillistä fyysistä adressia yliopiston dekaanille viime keskiviikkona, tämän toimistoon vievät hissit oli kytketty pois päältä, ja turvamiehet estivät paikalle pääsyn.

Pieniä myönnytyksiä yliopisto on vastustuksen edessä jo tehnyt, sillä koeaikatauluun ei näillä näkymin tehdäkään muutoksia. Opiskelijoiden toive fan zonen siirtämisestä toisaalle kaikuu näillä näkymin kuitenkin kuuroille korville.

Lähde: BBC


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.