Penkille pudonnut Huuhkajien puolustaja uskoo joukkueensa vireeseen: ”Kaikki on mahdollista”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien 23-vuotias laitapuolustaja Jere Uronen pelaa henkilökohtaisesti verrattain rikkonaista kautta. Kolme eri loukkaantumista ovat pitäneet suomalaisen sivussa kaikkiaan yhdeksästä ottelusta. Kaksi viimeistä sarjaottelua Uronen on puolestaan saanut seurata penkiltä, vaikka onkin ollut pelikuntoinen.

Urosen seuran Genkin kausi on ollut suhteellisen tukkoinen, mutta nyt kurssi tuntuu olevan oikea. Kuudesta viimeisestä ottelusta Genkin saldo on neljä voittoa ja kaksi tasapeliä.

– Kautemme on ollut melko hankala, mutta joulun jälkeen olemme parantaneet rutkasti. Kauden ensimmäisellä puolikkaalla minulla oli joitain loukkaantumishuolia enkä saanut pelata pitkään täysin terveenä, turkulaislähtöinen Uronen kertoo kuulumisiaan liiketunnistinvalmistaja Xampionin kotisivujen haastattelussa.

– Joukkueella oli hankaluuksia kentällä, ja sen vuoksi valmentajakin vaihtui. Uusi pomo (Philippe Clement) on saanut meidät pelaamaan paremmin, mutta uskon, että pystymme yhä parantamaan paljonkin.

Belgian pääsarjassa joukkueet jaetaan runkosarjan jälkeen ylempään ja alempaan loppusarjaan. Yläloppusarjaan pääsee kuusi parasta joukkuetta, ja Genk on tällä hetkellä viidentenä. Jako suoritetaan 30 kierroksen jälkeen, kun Genk on nyt pelannut 28 peliä.

– Sarjataulukko on juuri nyt todella tasainen, ja yläloppusarjan paikoista käydään kiivasta kamppailua. Me olemme nyt viidensiä, mutta muutama joukkue on aivan kintereillämme. Kaikki on silti omissa käsissämme. Kunhan emme kompuroi viimeisissä otteluissamme, varmistamme paikkamme ylemmässä loppusarjassa, johon kuulummekin, Uronen kertoo seuraavien kierrosten asetelmista.

– Mestaruutta emme tällä hetkellä ajattele, vaan fokus on yläloppusarjaan pääsyssä. Jos pääsemme sinne, pisteet puolitetaan, ja sitten kaikki on mahdollista. Juuri nyt otamme kuitenkin ottelun kerrallaan. Mestaruus on aina päämäärämme, mutta tällaisella vaikealla kaudella on parempi keskittyä pieniin tavoitteisiin, jotta isommatkin tavoitteet on mahdollista saavuttaa.

Uronen aloitti Genkissä tammikuussa 2016, ja miehen sopimus on voimassa vain kuluvan kauden loppuun.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.