VPS on tehnyt lainasopimukset kahden senegalilaisen, Elhadji Cissin sekä Ibrahima Gueyen kanssa. Samalla VPS kertoi aloittaneensa yhteistyön sveitsiläisen FC Sionin kanssa.

Ciss, 23, ja Gueye, 21, kuuluvat molemmat Sionin organisaatioon ja he ovat esiintyneet pääasiassa seuran reservijoukkueessa.

– Ciss on pärjännyt hyvin. Hän on suhteellisen kurinalainen ja pyrkii kuuntelemaan ja oppimaan. Hän vaikuttaa kiinnostuneelta tekemään asioita meidän tavallamme.

– ”Ibra” on vähän nuorempi. Hän on aika tyypillinen hyökkääjä, joka laukoo hanakasti ja pyrkii ahnaasti maalintekoon. Hän haastaa 1vs1 -tilanteissa mielellään, päävalmentaja Petri Vuorinen kertoi seuran nettisivuilla.

Sopimukset ulottuvat aluksi ensi kesäkuuhun, jonka jälkeen tilanne katsotaan molemman pelaajan kohdalla uudelleen. Sveitsiläisseuran kanssa tehdyn yhteistön avulla pyritään laajentamaan VPS:n pelaajarinkiä. Sveitsistä saattaa vielä ennen kauden alkua tulla useampi pelaaja, näillä näkymin ainakin yksi laitapelaaja on tulossa lainalle.

– Keskusteluja on käyty todella paljon ja pidemmän aikaa. Sionin GM DiGennaro on katsonut meidän pelejämme viime kaudelta ja olen avoimesti kertonut miten me VPS:ssa toimimme ja millainen ympäristö ja arki täällä pelaajille on mahdollinen. Hän on tykännyt ja saapuu itsekin kevään aikana vierailulle. Senegalilaispelaajien agentti on tulossa myös, VPS:n hallituksen jäsen Petri Kuivamäki kertoi.