Brighton kaatoi sunnuntaina kotikentällään pahassa syöksykierteessä olevan Arsenalin maalein 2-1. Arsenal on nyt hävinnyt kolme ottelua peräkkäin Valioliigassa.

Voitto oli Brightonille seurahistorian neljäs Arsenalista. Brightonin edellisestä Arsenal-voitosta on ehtinyt vierähtää peräti 36 vuotta.

Brighton siirtyi jo seitsemännellä minuutilla johtoon. Avausmaalin viimeisteli Lewis Dunk kulmapotkun jatkotilanteesta. Glenn Murray lisäsi johtoa 26. minuutilla puskemalla Pascal Grossin millintarkan keskityksen maaliin.

Arsenal sai vielä ennen taukovihellystä kavennuksen aikaiseksi. Borussia Dortmundista Arsenaliin tammikuussa siirtynyt Pierre-Emerick Aubameyang ohjasi maalin edustalta pallon maaliin.

Toisella puoliajalla ei osumia nähty ja sarjanousija Brighton nappasi todella herkulliset kolme pistettä varmistellen asemia Valioliigan keskikastissa. Arsenalin toiveet suorasta Mestarien liiga -paikasta alkaa karata. Neljäntenä oleva Tottenham on jo 13 pistettä edellä. Arsenalin sarjasijoitus on kuudes.

Arsenalin manageri Arsène Wenger on saanut kovasti kritiikkiä viime aikojen huonoista tuloksista. Tappio Brightonille lisää varmasti painetta Wengeriä kohtaan. Arsenal kohtaa ensi viikolla Eurooppa-liigan pudotuspeleissä kovakuntoisen AC Milanin. Näillä näkyminen Eurooppa-liigan voitto vaikuttaisi olevan ainoa keino Arsenalille päästä ensi kaudeksi Mestarien liigaan.