Suomen naisten A-maajoukkue saavutti maanantaina hyvän tuloksen Cyprus Cupin lohkovaiheen viimeisestä ottelustaan Italiaa vastaan. Helmarit johti ottelua kahteen otteeseen, mutta lopulta päädyttiin 2-2 -tasapeliin.

Helmarien molemmista maaleista vastasi kokenut Emmi Alanen, joka on nuoresta iästään (26 vuotta) huolimatta pelannut jo 68 A-maaottelua. Alanen pani pallon kahdesti maaliin rangaistuspotkulta.

Keskikentällä häärivän Alasen ahkeruudesta kertoo se, että Helmarien tilastojen mukaan hän liikkui kentällä 78 peliminuuttinsa aikana jopa huimat 11,5 kilometriä.

Helmarit

@HelmaritFI
Emmi Alanen taisteli tänään Italiaa vastaan 78 minuuttia, juoksi noin 11,5 kilometriä ja iski kaksi rankkarimaalia 💪🏼 #Helmarit

Alasen syöttötarkkuus puolestaan oli 80% ja kaksinkamppailujen voittoprosentti 73. Ei ihme, että Alanen nostetaan ottelun hahmoksi, sillä tilastot ovat suorastaan erinomaiset.

MyCoazh Football

@MyCoazhFootball

Helmarit

@HelmaritFI
Italia pääsi tasoittamaan ottelun loppuvaiheilla, mutta Suomi pelasi erinomaisen ottelun Cyprus Cupin lohkovaiheen päätöspelissään. Tällä ilmeellä keskiviikon sijoitusotteluun! #Helmarit #FINITA
#Helmarit - #ITA 2-2FT Well played @Helmarit BallPoss 45-55 (41-59, 48-52), xGs 1,50-2,00 #MVP @EmmiAlanen PlayerBallTime 272 sec, BallPoss 58% 2 goals from penalties, 1 blocked great chanse, PassAcc 80% Duels 67% and SuccRate 73% #yleurheilu @NaistenLiigaFI

Ottelussa nähtiin peräti kolme rankkarimaalia, sillä myös Italian 2-2 -tasoitus syntyi pilkulta.

Italia-peli oli Helmareilta selkeä tasonnosto, sillä Kyproksen turnauksen kahdessa aiemmassa ottelussa Suomi oli taipunut Walesille 0-1 ja Sveitsille peräti 0-4. Kuudessa viimeisessä EM-turnauksessa nähty Italia puolestaan voitti sekä Walesin että Sveitsin 3-0.

– Tämän päivän tulos osoitti pelaajilta hienoa asennetta kahden tappion jälkeen. Tiesimme, että Italia on vahva vastahyökkäyksissä ja yksi vastaan yksi -tilanteissa. He luottavat nopeuteensa ja pelaavat nopeaa peliä. Keskikentän keskusta oli ensimmäisellä puoliajalla välillä aika avoinna, kun myös me iskimme nopeasti vastaan, Helmarien päävalmentaja Anna Signeul kommentoi ottelua Palloliiton verkkosivuilla.

Italia kohtaa keskiviikkona kahdentoista maan harjoitusturnauksen loppuottelussa Espanjan. Suomi pelaa sijoitusottelussaan ja samalla turnauksen jumbofinaalissa klo 11 Unkaria vastaan.

Suomi-Italia 2-2 (1-1)

25’ 1-0 Emmi Alanen rp
28’ 1-1 Valentina Giancinti
51’ 2-1 Alanen rp
86’ 2-2 Manuela Giugliano rp