Cédric Bakambun siirto kiinalaisen Beijing Guoan FC:n riveihin on varmistunut. Bakambu siirtyy Kiinaan La Liga -seura Villarrealista.

Siirtosumma kohosi lopulta todella suureksi, kun siirtosumman päälle mätkäistiin vielä verot. Virallista siirtosummaa ei ole julkaistu, mutta BBC:n mukaan Beijing Guoan maksoi tammikuussa Bakambun ulosostopykälän eli noin 50 miljoonaa dollaria eli noin 40 miljoonaa euroa.

Kiinalaisseura yritti vakuuttaa paikalliset viranomaiset siitä, että Bakambu liittyy seuraan vapaana agenttina, koska hänen sopimus ostettiin ulos. Se ei kuitenkaan onnistunut ja Beijing joutuu maksamaan siirtosumman päälle vielä verot ulkomaalaisen pelaajan ostamisesta. Seura sai tosin 10 miljoonaa dollaria alennusta ja lopulta siirtosumma nousi 90 miljoonaan dollariin eli noin 73,9 miljoonaan euroon.

Viime vuonna Kiinan jalkapalloliitto määräsi säännön, jonka mukaan seurojen täytyy maksaa sata prosenttia veroa siirtosummista rauhoittaakseen hurjaa kilpavarustelua. Verot ohjataan kehittämään Kiinan paikallista jalkapalloa.

Bakambusta tulee näin ollen kallein afrikkalainen pelaaja. Lisäksi Bakambun siirto nousee heittämällä 20 kalleimman siirron joukkoon. Tosin siirtosummaksi käytännössä lasketaan vain noin 40 miljoonan euron ulosostohinta, koska sen summan Villarreal kaupasta kuittasi.