Jääkiekon SM-liiga on ammattilaissarja ja samalla myös Suomen seuratuin palloilusarja. Veikkausliiga on kuronut eroa kiinni esimerkiksi yleisömäärissä, mutta matkaa on vielä huimasti jäljellä esimerkiksi seurojen taloudessa.

HJK tiedotti perjantaina vuoden 2017 tilikaudestaan, joka oli 388 000 euroa voitollinen. Lisäksi HJK:n liikevaihto kohosi kahdeksaan miljoonaan euroon. HJK on taloudellisesti täysin omilla luvuillaan Veikkausliigassa ja pärjää erinomaisesti myös vertailussa SM-liigan seuroihin.

Lue uutinen HJK:n taloudellisesta tuloksesta tästä.

HJK:n taloudellinen tulos ei kalpene juuri ollenkaan jääkiekon liigaseuroille. Vain KalPa, Tappara sekä Ässät tahkosivat paremman tuloksen edellisellä tilikaudella kuin HJK. Myös HJK:n kahdeksaan miljoonaan euroon noussut liikevaihto kestää vertailun jääkiekon puolelle. Liikevaihto tarkoittaa kirjanpidossa myyntituottojen yhteissummaa, josta on vähennetty arvonlisävero.

Vain SM-liigan suurimmilla seuroilla, HIFK:lla, Kärpillä, TPS:lla sekä Tapparalla oli suurempi liikevaihto kuin Veikkausliigan mestarilla. Esimerkiksi HIFK:n jääkiekkoseuran liikevaihto oli edellisellä tilikaudella 9,9 miljoonaa euroa. Liikevaihdossa HJK päihitti jopa KHL:ssä pelaavan Jokerit (7,7 miljoonaa euroa), joka teki viime tilikaudella peräti 14,9 miljoonaa euroa tappiota.

Lähde: Jatkoaika, Kauppalehti, seurat