Suomalaiset tärkeissä rooleissa omissa seuroissaan MLS:n käynnistyttyä – Jukka Raitalalle sovitetaan uutta roolia

© Kuva: Juha Tamminen

MLS-kausi käynnistyi viime viikonloppuna. Tällä kaudella Pohjois-Amerikassa pelaavat tutut Huuhkaja-nimet Alexander Ring, Rasmus Schüller sekä Jukka Raitala.

Schüller pääsi tositoimiin jo lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun Minnesota United hävisi San Jose Earthquakesille maalein 2-3. Schüller antoi maaliin johtaneen syötön Minnesotan 3-2-kavennukseen ja pelasi täydet minuutit keskikentällä. San Josen maalivahtivalmentajana työskentelee Jyri Nieminen.

Schüllerilla on tällä kaudella selkeä tasonnoston paikka. Viime kausi meni osittain loukaantumisen takia penkin alle. Schüller ei vakuuttanut Minnesotan valmennusta alkukauden aikana ja päästyään loukkaantumisesta pelikuntoon, Schüller lähetettiin lainalle HJK:hon. Viimeinen sopimuskausi lähti käyntiin pirteästi.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tulessa olivat Raitala ja Ring. Ring pelasi täydet minuutit New York Cityn keskikentällä 2-0-voitossa Sporting Kansas Citya vastaan. New York City lähtee kauteen kovat paineet niskassaan. Cityllä on yksi MLS:n nimekkäimmistä joukkueista, mutta menestystä ei ole pudotuspeleissä tullut. Ring pelasi viime kaudella itsensä MLS:n supertähdeksi ja jatkaa tälläkin kaudella isossa roolissa Cityn keskikentän pohjalla.

Raitala siirtyi peräti kahdesti MLS:n laajennusdraftin yhteydessä viime joulukuussa, lue uutinen. Viime kaudella Columbus Crew’tä edustanut Raitala edustaa tällä kaudella Montreal Impactia. Montreal hävisi kauden avausottelun vieraissa Vancouver Whitecapsille lukemin 1-2. Huuhkajissa pääosin laitapuolustajana nähty Raitala pelasi Montrealin keskuspuolustajana 78 minuuttia. Raitalalle sovitetaan täksi kaudeksi topparin roolia.