Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pisti viikonloppuna lusikkansa soppaan vuoden 2026 MM-isännyyskisaa koskien. Isäntämaat valitaan kesäkuussa tulevien MM-kisojen alla, ja hakijoita on vain kaksi. Toinen on Yhdysvaltain, Kanadan ja Meksikon yhteishakemus, ja toinen on Marokon hakemus.

Trump on tullut tunnetuksi presidenttikautensa aikana muun muassa räväköistä twiiteistään, eivätkä miehen työskentelytavat ole aina välttämättä erityisen diplomaattisia. MM-kisapyrkimyksiä hän kommentoi näin:

– USA on rakentanut VAHVAN hakemuksen yhdessä Kanadan ja Meksikon kanssa vuoden 2026 MM-kisoista. Olisi sääli, jos maat, joita me aina tuemme, lobbaisivat USA:n hakemusta vastaan. Miksi meidän pitäisi tukea näitä maita, jos ne eivät tue meitä (Yhdistyneet Kansakunnat mukaan luettuna)?

Donald J. Trump

@realDonaldTrump
The U.S. has put together a STRONG bid w/ Canada & Mexico for the 2026 World Cup. It would be a shame if countries that we always support were to lobby against the U.S. bid. Why should we be supporting these countries when they don’t support us (including at the United Nations)?