Veikkausliigassa nähdään lauantaina mielenkiintoinen ottelu, kun viime kauden mestari HJK saa vastaan hopeajoukkue KuPS:n. Joukkueet lähtevät otteluun varsin erilaisista lähtötilanteista, sillä HJK on aloittanut kautensa odotetun vahvasti, kun taas helsinkiläisten kärkihaastajaksi povatun KuPS:n alkukausi on ollut vaikea.

HJK-legenda ja valmentaja Jari Europaeuksen mielestä HJK on tällä hetkellä Veikkausliigassa omassa kastissaan.

– HJK on aloittanut hyvin. Heillä on jälleen kilpailukykyinen joukkue, ja jos vertaa muihin seuroihin, niin onhan niissä isot erot rahallisestikin. Se näkyy ja sen pitääkin näkyä. Se, onko se hyvä vai huono asia sarjan kannalta, on sitten eri juttu, Europaeus toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Europaeus toivoo, että tällä kaudella joku joukkue nostaisi profiiliaan ja nousisi mustaksi hevoseksi.

– Katsojat kaipaavat yllätyksiä ja toivottavasti joku seura nousisi ja yllättäisi. Se toisi sekä väriä että mielenkiintoa sarjaan.

Lauantain kohtaamisessa KuPS on kovan paikan edessä. Joukkue kaipaa kipeästi kauden avausvoittoa, mutta haaste on pahin mahdollinen. HJK:lla on toisaalta mahdollisuus heittää entistä enemmän kylmää vettä kuopiolaisten niskaan.

– Lähtötilanne otteluun on molemmilla aika erilainen. Toinen on voittanut pelinsä ja peli on luistanut. KuPS:n odotettiin olevan korkeammalla kuin mitä se nyt pisteiden valossa on. Nihkeä alku varmasti alkaa turhauttaa ja kiristää ja se heijastuu tekemiseen. Rentoutuneena yleensä tulostakin tulee. Kausi on kuitenkin vasta alussa ja KuPS varmasti saa vielä pelinsä uomiin ja nousee mitalipeleihin. Kykeneekö se sittenkään haastamaan HJK:ta, niin ainakin alun perusteella näyttää siltä ettei.

Europaeus on HJK:n kasvatti ja voitti seuran riveissä yhteensä kolme Suomen mestaruutta, kaksi hopeaa ja kolme pronssia. Valmennusurallaan hän on luotsannut muun muassa Atlantista, FC Honkaa, FC Viikinkejä ja PK-35 Vantaata. Viime kaudella hän valmensi VJS:n B-junioreita, mutta tällä hetkellä valmennustöitä ei ole.

– Tällä hetkellä en valmenna missään. En ole ajatellut jättää valmentamista, mutta täytyy odottaa tulisiko sellaista hommaa, että kelpaisi. Vuonna 2014 olin PK-35 Vantaan päävalmentajana ja piti jatkaa myös seuraava kausi, mutta seura teki sitten muita päätöksiä, Europaeus viittaa vantaalaisseuran päätökseen korvata hänet Shefki Kuqilla.