Nikolai Alho siirtyi täksi kaudeksi takaisin HJK:hon. Alho pelasi viime kauden Allsvenskanissa Halmstadissa, mutta pesti loppui kesken kaiken.

Halmstadin puheenjohtaja Tony Karlsson sanoi, että viime syksynä, että Alholta odotettiin enemmän ja siitä syystä hänen sopimuksensa olisi purettu. Halmstad putosi viime kauden päätteeksi Superettaniin.

– Sitä ei ikinä haluaisi miettiä asioita liian itsekkäästi, mutta siinä tilanteessa oli pakko. Mietin, pitäisikö vaan sanoa seuralle, että jos tipumme, haluan lähteä ilmaiseksi, Alho kertoi Ilta-Sanomille.

Alhon mukaan sopimus purettiin hyvässä hengessä ja syynä oli nimenomaan se, ettei Alho kokenut Ruotsin toiseksi korkeinta sarjatasoa sopivaksi hänelle. Siksi Alho näki parhaakseen lähteä Ruotsista takaisin HJK:hon.

– Joku oli kuitenkin vuotanut jutun mediaan. Kun kuulin Tony Karlssonin sanoneen medialle, ettei seura ollut tyytyväinen ja se käytännössä antoi minulle potkut, olin todella ihmeissäni, Alho sanoi.

Jos Halmstad olisi säilynyt Allsvenskanissa, niin Alho olisi jatkanut ehdottomasti Ruotsissa. Alho oli todella pettynyt seurapomon puheisiin.

– Noin ei pitäisi tehdä. Olimme lyöneet kättä päälle ja sopineet, ettei asiasta puhuta mediaan. Pidin lupaukseni, mutta hän teki aika paskamaisesti, Alho totesi.

Lue IS:n juttu kokonaisuudessaan tästä.