Juventuksen taival tämän kauden Mestarien liigassa päättyi dramaattisesti, kun erotuomari Michael Oliver tuomitsi Real Madridille keskiviikon ottelun lisäajalla otteluparin ratkaisseen kyseenalaisen rangaistuspotkun (raportti ottelusta). Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnelli ei ratkaisua suvainnut, vaan vihjaili pelin jälkeen UEFA:n sorsivan italialaisseuroja systemaattisesti.

– Meidän täytyy analysoida tilanne kaikessa rauhassa. On olemassa maita, joissa on otettu käyttöön (videotuomarijärjestelmä) VAR, ja minä muistan monta äskettäistä tapausta, jotka ovat menneet italialaisseuroja vastaan: Juan Cuadradoa vastaan tehty rike, AC Milan Arsenalia vastaan ja Juve tänä iltana. VAR tarvitaan ehdottomasti Mestarien liigaan, Agnelli totesi Mediaset Premiumille football-italia -sivuston mukaan.

– Kyse ei ole yhdestä tai kahdesta pisteestä, vaan massiivisessa kilpailussa jatkoonpääsystä. Se tuo mukanaan valtavasti rahaa ja arvovaltaa, eikä tällaisia tilanteita saa tapahtua.

”Voimme tarjoutua kouluttamaan tuomareita”

UEFA päätti helmikuussa, ettei VAR:ia oteta käyttöön Mestarien liigassa ensi kaudellakaan. Siihen ilmeisesti viitaten Agnelli syytti UEFA:n erotuomaritoiminnasta vastaavaa italialaista entistä huipputuomaria Pierluigi Collinaa ”ylpeydestä” ja italialaisseurojen ”tieteellisestä vahingoittamisesta”.

– Jostain syystä ylpistynyt erotuomarijohtaja yrittää todistaa tieteellisesti olevansa tasapuolinen, ja siksi hän asettaa peleihimme tuomareita, jotka ovat italialaisseuroja vastaan, Agnelli laukoi.

– Se ei koske vain Juvea, vaan myös Romalta vietiin rankkareita Barcelonaa vastaan ja Milan putosi Eurooppa-liigassa Arsenalille. Jos se on tekninen ongelma, eikä UEFA:lla ole tarpeeksi hyviä tuomareita, me voimme tarjota apua heidän kouluttamisessaan.

– Päätyrajatuomari ei ole sama asia kuin videotuomari. Jos UEFA ei ole valmis, heidän täytyy kouluttautua sen käyttöön nopeasti. Aivan kuten tehtiin Serie A:ssa, Saksassa, Portugalissa ja muuallakin, Agnelli jatkoi.

”Oliver itse kaikkein pettynein”

 

 

Erityisesti Agnelli jyrähti eilisen pelin tuomarin Michael Oliverin esitystä koskien.

– Tuomarit tekevät virheitä pelaajien tavoin, mutta tämä oikeudenjakaja menetti otteensa täysin. Hän oli täydessä kaaoksessa. Se oli sääli, sillä pojat pelasivat hyvin ja me osoitimme – kuten PSG viime kaudella ja Roma päivää aiemmin – että 0-3 -tappioasemasta on mahdollista nousta takaisin.

– Kun tämän illan tuomari näkee tilanteen jälkikäteen, hän tulee itse olemaan kaikkein pettynein henkilö tajutessaan, mitä on tapahtunut.

Kohtalokkaan rankkarin aiheuttanut Juventus-puolustaja Medhi Benatia oli ymmärrettävästi myös tuohtunut.

– Minä osuin palloon, ja Lucas Vázquez lakosi maahan. Olemme surullisia, koska pelasimme, kuten halusimmekin. Viime vuonna Bayern Münchenille kävi samoin, Benatia sanoi Mediaset Premiumille.

 

 

– Real Madrid on mahtava joukkue, mutta aina kun on jokin kaksinkamppailu, he saavat suotuisan päätöksen ja Cristiano Ronaldo tekee maalin.