Juventus-valmentaja nousi puolustamaan raivopurkauksen saanutta Gianluigi Buffonia – ”He tarvitsevat kurssin psykologiaa”

© Kuva: Getty Images

Juventus-valmentaja Massimiliano Allegri ei syytä Gianluigi Buffonia Mestarien liigasta putoamisesta. 40-vuotias huippuvahti ajettiin keskiviikon puolivälierien toisessa osaottelussa lisäajalla uloskentältä juuri ennen Real Madridin jatkopaikan ratkaissutta rangaistuspotkua.

Buffon raivosi erotuomari Michael Oliverille pilkkutuomiosta ja rikkoi hänen koskemattomuutensa.

Allegri ymmärtää kapteeninsa tunnepurkauksen.

– On helppo tuomita ulkopuolelta. Buffonin puolustukseksi, Gigi on ollut 20 vuotta esimerkillinen mies kentällä ja sen ulkopuolella. Jos nyt kerran yhdessä vaikeassa tilanteessa hän menetti malttinsa. Olimmehan vain 30 sekunnin päästä jatkoajasta, Allegri puolusti lehdistötilaisuudessa.

– Mielestäni kotisohvalta tuomitseminen ottamatta kantaa Buffonin psykologiseen tilanteeseen ei ole reilua. Sinun täytyy pitää pää kylmänä tilanteen rauhoituttua. Mutta keskellä tilannetta, haastan jokaisen joka ei menettäisi siinä malttiaan. He jotka eivät ymmärrä Gigin mielentilaa tarvitsevat kurssin psykologiaa. Muuten en voi auttaa heitä.

Juventus oli ennen rangaistuspotkua noussut kolmen maalin takaa yhteismaaleissa tasoihin. Cristiano Ronaldon ratkaisu rangaistuspotkusta, kuitenkin vei Madridin välieriin.