Ensi lauantaina Sveitsin Genevessä pelataan UEFA:n ja YK:n yhteistyöllä järjestämä hyväntekeväisyysottelu, jonka pelaajalista ei kalpene juuri minkään aiemman hyväntekeväisyyspelin rinnalla. Ja mukana on tietysti myös Suomen Jari Litmanen.

 

Ottelu alkaa 21.4. Suomen aikaa klo 17, ja siinä asettuvat vastakkain Ronaldinhon ja Luis Figon kipparoimat joukkueet. Kuningas Litmanen löytyy Figon joukkueesta, jota valmentaa ranskalaislegenda Didier Deschamps.

Figon ja Litin lisäksi samassa joukkueessa pelaavat muun muassa Frank de Boer, Rio Ferdinand, Robert Pirés, Andrea Pirlo ja Raúl.

Ronaldinhon pelikavereita ovat muun muassa Cafu, Éric Abidal, Michael Essien, Youri Djorkaeff, Ronald de Boer, Henrik Larsson ja Patrik Kluivert. Joukkueelle ohjeitaan jakaa Carlo Ancelotti.

Ottelun tuomarina nähdään maineikas Pierluigi Collina.

 

Ottelun lipputulot, sen yhteydessä järjestettävän hyväntekeväisyysillallisen tuotot sekä digitaalisen jalkapallohuutokaupan tienestit ohjataan UEFA:n lastensäätiön hyväksi. Säätiöstä rahoitetaan vammaisten lasten humanitäärisiä ja kehitysprojekteja paikallisella ja globaalilla tasolla.

Paikallisella tasolla tänä vuonna tuetaan geneveläistä autististen lasten kanssa työskentelevää kansalaisjärjestöä. Kansainvälisellä tasolla rahoitusta ohjataan projekteihin Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

Tapahtumasta voi lukea lisää UEFA:n nettisivuilta.