Turkin jalkapalloliitto jätti torstaina virallisen hakemuksen vuoden 2024 EM-kisojen isännyydestä. Turkin delegaatio luovutti UEFA:lle hakemuksen tämän päämajassa Nyonissa.

– Ilmoitan ilolla, että jalkapalloliittomme, joka anoo kisoja neljännen kerran peräkkäin, on valmistanut parhaan hakemuksemme ikinä, valtion varauksettomalla tuella, Turkin jalkapalloliiton puheenjohtaja Yıldırım Demirören toteaa UEFA:n kotisivuilla.

EM-kisojen hakuaika päättyy tänään, ja hakemuksia kisäisännyydestä on jätetty kaksi. Turkin kanssa kisaisännyydestä kilpailee Saksa. Isäntämaa valitaan tulevana syksynä, 27. syyskuuta.

Vuoden 2020 EM-turnaus järjestetään poikkeuksellisesti 12 eri maassa ja kaupungissa, EM-kisojen 60. juhlavuoden kunniaksi. Yksi isäntäkaupungeista on Saksan München, mutta Turkissa otteluita ei pelata. Välierät ja loppuottelu pelataan Lontoossa Wembleyllä.