10 peliä, 10 maalia – poissaolot ja kivenkovat näytöt toivat kutsun Huuhkajiin: ”Yllätyksenä se tuli”

© Kuva: Juha Tamminen

Yksi mielenkiintoisimmista valinnoista Huuhkajiin oli ehdottomasti KuPS:n nuori hyökkääjä Rasmus Karjalainen. Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva ei voinut sivuuttaa Karjalaisen valintaa.

Katso koko joukkue tästä.

KuPS:lle kymmenessä ottelussa peräti kymmenen maalia tehnyt Karjalainen on ollut veikkausliigakauden komeetta. Valinta maajoukkueen mukaan tuli aiemmin U21-maajoukkueessa esiintyneelle Karjalaiselle puskista.

– En odottanut kutsua, pikkuisen yllätyksenä se tuli kun puhelin soi ja valinnasta ilmoitettiin. Kutsu on älyttömän hieno juttu, sillä pienestä pitäen on haaveena ollut päästä pelaamaan Huuhkajissa ja nyt suuri unelma on toteutumassa, Karjalainen kertoi KuPS:n nettisivuilla.

Karjalainen on ehdottomasti paikkansa ansainnut. Sen verran kovaa jälkeä 22-vuotias pelimies on liigassa tehnyt. Kanerva myönsi lehdistötilaisuudessa, ettei hän saanut parasta mahdollista joukkuetta jalkeille. Hyökkäyksestä puuttuvat muun muassa Bayer Leverkusenin Joel Pohjanpalo sekä Brøndbyn Teemu Pukki, jotka eivät saaneet seuraltaan lupaa lähteä maajoukkuekomennukselle.

Se ei silti poista Karjalaisen upeaa alkukautta ja sen myötä täyttynyttä unelmaa saada kutsu A-maajoukkueeseen.

– On hieno juttu, että hyvät otteet Veikkausliigassa huomataan tällä tavalla. Odotan innolla että pääsee näyttämään taitoja maajoukkueessa. Oma liigakausi on mennyt hyvin. Hyökkääjän tehtävänä on tietenkin tehdä maaleja ja täysillä haetaan lisää.

– Oman kauden alku on ollut tosi hyvä. Tavoitteena on tehdä tällä kaudella 15 liigamaalia. Hyvin mielin lähden maajoukkuereissuun ja lähden peleihin hyvällä itseluottamuksella ja hyvällä vireellä. Hieno kokemus se tulee olemaan, Karjalainen kertoi.

Karjalaisen lisäksi KuPS:sta maajoukkueeseen valittiin myös puolustaja Henri Toivomäki.

– Kyllä kutsu tuli positiivisena yllätyksenä. En odottanut sitä, A-maajoukkuekutsu on aina positiivinen asia ja on iso kunnia päästä edustamaan Suomea, Toivomäki sanoi seuran nettisivuilla.