Andrés Iniestalla riittää ottajia myös eteläisellä pallonpuoliskolla – liitto valmis avustamaan palkoissa

© Kuva: Getty Images

Barcelona-ikoni Andrés Iniestalla olisi ottajia myös Australian pääsarjassa A-Leaguessa, sanoo Australian jalkapalloliiton FFA:n toimitusjohtaja David Gallop.

Iniesta, 33, vahvisti hiljattain, että hän on jättämässä tämän kauden jälkeen Barcelonan, jota hän on edustanut yhtäjaksoisesti 12-vuotiaasta lähtien. Keskikentän taituri vakuutti samalla, että ei aio siirtyä muualle Eurooppaan, koska ei halua pelata Barcelonaa vastaan.

Hänen huhuttiin pitkään siirtyvän Kiinaan, mutta viime aikojen tietojen perusteella tapaus ei ole lukkoon lyöty. Iniesta on herättänyt kiinnostusta myös Japanissa ja nyt Australiassa

Gallop kertoi lehdistötilaisuudessa, että eräät australialaisseurat ovat kiinnostuneita Iniestasta, mutta heillä on tiedossa, että kilpailu tulee olemaan kovaa.

– En sano nimiä, mutta olen ymmärtänyt, että eräät A-Leaguen joukkueet ovat ilmaisseet kiinnostuksensa, ja se on jo alku, sanoi Gallop FourFourTwon mukaan.

– Hänellä tulee olemaan tarjouksia joka puolelta maailmaa, mutta A-League tarjoaa mahtavan sarjan, jossa pelata. Se tarjoaa myös australialaisen elämäntyylin. Näimme Alessandro Del Pieron (entinen Sydney FC:n ja Italian maajoukkueen hyökkääjä) ja muiden kanssa, että se houkuttelee tänne.

Gallopin mukaan FFA voisi osallistua Iniestan palkanmaksuun, mutta jalkapalloliitto on valmis maksamaan vain osan espanjalaistähden tienesteistä.

FFA:lla on huhujen mukaan noin 1,8 miljoonaa euroa, jotka se voi käyttää tähtipelaajiin.

– Tietysti jalkapallossa on monia suita ruokittavana, ja se (Iniestan tuominen) vaatisi merkittävää investointia, pääasiassa yhdeltä seuroiltamme.

– Mutta myös meillä (liitolla) on joitain varoja käytettävissä ja jos voimme osallistua – ja nimenomaan osallistua, emme maksaa valtaosaa hänen palkastaan – niin se olisi meistä fiksu sijoitus.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.