Inter-kapteeni Furuholm antoi palaa Ruudun lähetyksessä: ”Arvostelkaa ja haukkukaa meitä. Meillä on pytty, kiitos”

© Kuva: Juha Tamminen
Valko-Venäjällä pelataan tänä viikonloppuna! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

FC Inter pääsi lauantaina juhlistamaan Suomen Cupin mestaruutta yhdeksän vuoden tauon jälkeen, kun se kaatoi Helsingin Jalkapalloklubin Telia 5G Areenalla kilpailun loppuottelussa 1-0.

Ottelun ratkaisijaksi nousi vaihdosta sisään tullut Mikko Kuningas, joka laukoi irtopallon sisään 82. minuutilla. (Lue lisää ottelusta täältä)

Peli oli turkulaisilta lähes yhtä puolustustaistelua. Interin paikat olivat vähissä, ja jokainen pelaaja joutui tekemään kaikkensa pitääkseen HJK:n jatkuvat hyökkäykset kurissa.

Interin kapteeni Timo Furuholm ryntäsi päätösvihellyksen jälkeen turkulaiskannattajien päätyyn ja heittäytyi maahan makaamaan.

Furuholmista näki, mitä cupin voitto merkitsee Interille, joka on ollut alkukaudesta Veikkausliigassa suurissa vaikeuksissa. Häntä ei kiinnostanut pätkän vertaa, miten voitto irtosi. Tärkeintä oli, että se tuli heille.

– Kaiken tän paskan jälkeen, mitä tässä on koettu… Tää maistuu hyvältä. En oikein pysty sanomaan mitään, puuskutti iloinen ja huojentunut Furuholm Ruudun livelähetyksessä.

– Mä sanoin kopissa, että mulle on ihan vitun sama, miten me tää peli voitetaan, mutta meidän on pakko voittaa. Me tehtiin se, mitä tarvittiin. Arvostelkaa meitä, haukkukaa meitä. Meillä on pytty. Kiitos.

– Totta kai me oltiin polvia myöten lirissä (Veikkausliigassa) ennen tätä matsia ja ollaan myös tän jälkeen. Fakta on se, että meillä on viisi pistettä seitsemästä ottelusta. Työ jatkuu.

– Vittu mä luulin, et mä en voita enää ikinä mitään urallani, mutta nyt mä voitin onneksi.

Furuholmilla oli yksiselitteinen näkemys siitä, mikä ottelun ratkaisi.

– Meijän intohimo. Ei mikään muu.

– Kai me päivä ainakin juhlitaan. Katotaan, miten sitten huomenna jaksaa, kun pitää alkaa keskittyä (sarja)peleihin.

Valko-Venäjällä pelataan tänä viikonloppuna! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!