SJK on antanut potkut päävalmentajalleen Tommi Kautoselle (uutinen). Valmennusvastuun joukkueesta ottaa Alexei Eremenko Sr.

Sosiaalisessa mediassa irtisanomispäätös on saanut aikaan melkoisen kritiikkivyöryn SJK:n seurajohtoa kohtaan. Viesteissä viitataan etenkin viimesyksyisiin ja myös tuoreisiin puheisiin seuran ”pitkäjänteisestä strategiasta”.

Ilja Venäläinen

@iljavenalainen
Valmentaja palkataan 99 ottelun mittaiseen pestiin. 8 ottelun tulokset riittävät kuitenkin potkuihin. Selkeää ja pitkäjänteistä toimintaa. #Veikkausliiga #pitkäjänteisyys

Tero Kainulainen

@kainutero
Seura, josta valmentajat Saavat Jatkuvasti Kenkää. Kautonen irtisanottu tehtävistä, kertoo Maikkari. Yllättyneitä? #Veikkausliiga #SJK

Tero Nurmi

@teronurmi
Kuluneen 15 kuukauden aikana SJK:lla on ollut viisi (5) päävalmentajaa. Viime kauden turbulenssin jälkeen puhuttiin pitkäjänteisyydestä, ja palkattiin Kautonen 3-vuoden sopimuksella, vaikka kaikki tiesivät ratkaisun huonoksi. Se pitkäjänteisyys kesti 8 #Veikkausliiga-ottelua.

Elina Salomaa

@ElinaSalomaa
- Pelaajat ja valmentajat haluavat tulla tänne. Pohjanmaalle ei yleensäkään kannata tulla jos pelottaa. Tämä on paikka menestyä, tämä on ammattiorganisaatio. Näitä ei Suomessa montaa ole, Sarajärvi totesi. (Yle 22.9.2017) #veikkausliiga #SJK x.com/yleurheilu/sta…

Yle Urheilu

@yleurheilu
MTV: Kautoselle potkut – SJK:n valmentajaruletti jatkuu yle.fi/urheilu/3-1021…

SJK:n valmentajan pesti on ollut viime aikoina kotimaisen jalkapalloilun ylivoimaisesti tuulisin paikka. Simo Valakari valmensi SJK:ta noin 4,5 vuoden ajan vuosina 2012-2017, mutta Valakarin lähdettyä Norjaan helmikuussa 2017 on punainen lanka ollut pahasti kateissa.

Kun Alexei Eremenko sr aloittaa SJK:n valmentajana työnsä lauantaisessa kotiottelussa IFK Mariehamnia vastaan, tulee hänestä joukkueen kuudes valmentaja alle 16 kuukaudessa. Neljän edellisen valmentajan pestit ovat siis kestäneet keskimäärin alle neljä kuukautta.

Jaakko Kaistinen

@JNMKaistinen
Auge on kuudes valmentaja joka saanut SJKsta kenkää 16kk aikana. Helppo duunipätkä seuraavalle. #Veikkausliiga

Mika-Markku Karjala

@MikaMarkku
Onhan naapurikaupungin jalkapalloseura #SJK muuten aivan jäätävän hienosti hiottu organisaatio, mutta seurajohto on kyllä alisuorittanut pahasti. Ei vaan voi vaihtaa valmentajaa noin usein. Peiliinkatsomisen paikka. #veikkausliiga

Kihaus

@AakuLaitinen
@SJK_Seinajoki 1,5 vuotta ja nyt vasta kuudes eri päävalmentaja. Eikö pian olis aika pistää pihalle ne jotka valitsee valmentajat? #raimoruoriin #veikkausliiga

Tommi Kautosen aiemmat valmennusnäytöt Veikkausliigasta ja Pikkuhuuhkajista eivät olleet varsinaisesti vakuuttavia, joten siksi miehen valintaa pidettiin alun perinkin yllättävänä. Erityisen suurta ihmetystä aiheutti se, että Kautosen kanssa solmittiin kolmen vuoden pahvi – poikkeuksellisen pitkä suomalaisessa seurajoukkuejalkapalloilussa.

Antti Pärnänen

@AnttiParnanen
Kautosen palkkaaminenhan se virhe oli. Ei niinkään irtisanominen. Eremenko Seinäjoelle olisi kannattanut alun alkaenkin naarata.
#SJK #Veikkausliiga

Mikko Nikkanen 🇺🇦

@mikkonikkanen
Augen potkuista yllättyneet käsi ylös? Augen palkkaamisesta aikanaan yllättyneet käsi ylös? #SJK’n toiminnan logiikkaa ymmärtävät käsi ylös? Pappa Eremenko olisi toki hyvä sainaus. Nyt jotain suuntaa siihen toimintaan SJK! #Veikkausliiga hs.fi/urheilu/art-20…
hs.fi

SJK antoi potkut Tommi Kautoselle – Alexei Eremenkosta uusi päävalmentaja

Kautonen on jo neljäs potkut saanut valmentaja reilun vuoden aikana.

Miikka Laukkanen

@Miikkalauk
Ai Tommi Kautosen tulokset olivat heikkoja ja peluutti vielä pelaajia väärillä pelipaikoilla? Hitsi vieköön kun tätä ei pystynyt ennustamaan... #veikkausliiga #sjk

Vesa Suonsyrjä

@VesaSuonsyrja
Puuhastelun SM-kultaa onnea @SJK_Seinajoki timanttista tekemistä jo toista kautta putkeen. Kautoselle onnittelut kahdesta ja puolesta sapattivuodesta #veikkausliiga #puuhastelu #nottajoki

Tero Nurmi

@teronurmi
Seinäjoella seuraavat potkut kannattaisi antaa sille henkilölle joka noita valmentajia palkkaa. #Veikkausliiga

Pitkäjänteisyys ja kärsivällisyys valmentajien kanssa on toki tavoittelemisen arvoinen hyve. SJK:n epäonnistumista valmentajavalintojen kanssa arvostellaan nyt, mutta löytyy somesta niitäkin äänenpainoja, joiden mukaan Kautosen erottaminen oli juuri nyt ainoa oikea ratkaisu.

Seitsemän pistettä kahdeksasta ottelusta vain kuudella tehdyllä maalilla on yksinkertaisesti auttamattoman huono saldo, ja siksi käsi hapuili näinkin varhain tuttuun suuntaan – paniikkinappulalle nimittäin.

Kari Mäkinen

@KariMkinen
Aika vähän ollut keskustelua siitä, kuka tämän SJK:n joukkueen on kasannut ja kuka siitä ottaa vastuun. Karmea suoritus, ei voi muuta sanoa. #SJK #veikkausliiga

Henri Mikkola

@Hmikkol
En ymmärrä tätä irvailua pitkäjänteisyydestä SJK:n osalta. OK, näyttäähän tuo hassulta mutta kun joukkueen pelaaminen oli niin luokatonta läpi koko kevään eikä kehitystä tapahtunut kuin väärään suuntaan niin oli jo korkea aika tehdä täysin oikea ratkaisu. #veikkausliiga

Lippa Lindström

@LippaPicks
Kautosen potkut SJK:sta oli ihan vääjäämättömät - se ei ollut SJK:n johdon lyhytjännitteisyydestä kiinni. Auge ei saanut peliä kuntoon missään vaiheessa ja mikä tahansa organisaatio olisi tähän mennessä reagoinut. #veikkausliiga