Paluu lähestyy – Hongan pitkäaikaispotilas tuskasteli derbyä katsomosta: ”Onhan se aika nitro-hommaa”

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

FC Honka joutui taipumaan kovan taistelun jälkeen HJK:lle maalein 2-3. Metroderbyä katsomon puolelta polvivamman takia seurannut Duarte Tammilehto harmitteli menetettyä johtoa.

Lue ottelun raportti tästä.

Honka johti ottelua 71. minuutin jälkeen jo 2-0, vaikka oli pelannut suurimman osan ajasta miehen vajaalla. HJK nousi kuitenkin voittoon seitsemässä minuutissa. Tammilehto uskoi, että voitto oli jo lähellä, kun Jatuli Laevuo teki vieraiden toisen maalin erikoistilanteesta.

– Näköjään vähän sama fiilis oli itselläni kuin muillakin jätkillä, että tämä on nyt tässä. Ei, kyllä minä mietin siinä, että tämä on meille silti paha. Jos olisimme pystyneet pitämään jonkin aikaa tilanteen 2-0:ssa ja stabiloitua pelin, niin sitten se olisi voinut kääntyä meille. Kun nyt noin nopeasti pääsivät tekemään kavennuksen, niin se meni vaikeaksi.

– Ajattelin kyllä 2-0-maalin jälkeen, että jos pystymme edes hetken aikaa pitämään lukemat siinä, niin kyllä me tämä hoidetaan, Tammilehto kertoi ottelun jälkeen SuomiFutis-sivustolle.

Lue HJK:n voittomaalin tehneen Moshtagh Yaghoubin kommentit upeasta osumastaan.

HJK tuli läpi ottelun vahvasti laidoilta. Maalivahti Tim Murrayn punaisen kortin myötä (17. minuutilla) ote kääntyi entistä enemmän HJK:lle. Tammilehto olisi toivonut, että Honka olisi pystynyt puolustamaan hieman ylempää, vaikka miehen vajaalla pelasivatkin.

– Punainen tai ei, niin meillä oli mielestäni jo alussa ongelmia puolustaa HJK:n laitapelaamista. Silti mielestäni aika hienosti taisteltiin punaisen jälkeen ja yritettiin puolustaa toisenkin punaisen jälkeen.

– Paine oli kova ja Klubi on kuitenkin niin kova. Varsinkin kun puolustimme noin alhaalta, että jos olisimme pystyneet puolustamaan edes vähän korkeammalta, niin se olisi ollut hankalaa Klubillekin, Tammilehto puntaroi.

Honka osoitti vaarallisuutensa

Metroderby ei vetänyt lehtereille yleisöä Stadin derbyjen tapaan. Kentällä intensiteetti oli kuitenkin korkealla ja peli oli varsin viihdyttävää. Otteluiden seuraaminen katsomosta on Tammilehdolle tullut tutuksi vuoden aikana, mutta derbyssä panokset näkyivät entistä enemmän.

– Onhan se aika nitro-hommaa, että eihän se hyvältä tunnu, Tammilehto harmitteli pukukoppikäytävällä.

Tammilehdon mukaan myös HJK-leirissä tiedostetaan se, ettei Honka ole mikään suupala.

– Tunnetta oli ehdottomasti. Jos vertaan meidän nykyistä joukkuetta ja viime kauden HIFK:ta, niin kyllähän me pystymme haastamaan HJK:n kentällä pelillisesti paljon paremmin. Luulen, että Klubikin on enemmän sellaisella asenteella, että Hongalla on aina mahdollisuus ottaa pinnoja tai yllättää heidät taktisesti. Harmi, ettei vielä pystytty 90 minuuttia esittämään sitä, mitä olimme harjoitelleet. Ensi kerralla sitten.

Onko Tammilehto silloin myös mukana?

– Se on tavoite.

Miehen paluuta tositoimiin on odotettu jo yli vuoden ajan. Vaikea polvivamma on oireillut yhä, mutta paluu kentille on nyt lähempänä kuin koskaan.

– Pari viikkoa olen treenannut joukkueen kanssa. Vielä polvi ei tunnu niin hyvältä, että hyppäisin askiin, mutta pari viikkoa vielä lisää, niin eiköhän se ole sitten siinä, Tammilehto kertoi.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen

Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!