Pikkuhelmarien välieräpaikka sai valmentajan tunteelliseksi: ”Tässä hetkessä ymmärrän, kuinka onnellisessa asemassa olen”

© Kuva: Getty Images

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue taistelee tänään perjantaina paikasta ikäluokkansa EM-loppuotteluun.

Pikkuhelmarit sijoittui EM-turnauksen alkulohkossaan toiseksi ja kohtaa nyt välierissä toisen lohkon voittajan, ikäluokan kestomenestyjän Espanjan

Loppuottelun toinen joukkue on jo selvillä, sillä Saksa kaatoi aiemmin tänään pelatussa semifinaalissa Englannin murskaluvuin 8-0.

Vaikka Pikkuhelmarit ei selviäisikään finaaliin, on turnauksen pronssiottelussa muutakin pelissä kuin kunnia. EM-kisojen kolme parasta joukkuetta etenevät marraskuussa Uruguayssa pelattaviin ikäluokan MM-kisoihin.

Suomen joukkueen päävalmentaja Marko Saloranta kertoo Palloliiton sivuilla olevansa täpinöissään paikasta välierissä. Ensimmäistä kertaa ikäluokkansa arvokisoihin päässyt tyttöjen U17-ikäluokka on selviytynyt EM-taipaleellaan jo pidemmälle kuin 42 muuta maata.

– On se hieno hetki päävalmentajana kokea tämä, ei siitä mihinkään pääse. Alkuvuosi on ollut todella kova, ja nyt tässä hetkessä ymmärrän, kuinka onnellisessa asemassa olen.

– Me olemme valmistautuneet jokaiseen peliin niin karsinnoissa, jatkokarsinnoissa kuin itse kisoissa äärimmäisen huolellisesti. Valmennustiimimme lähestyminen peliin ei poikkea normaalista. Tiedossa on hieno päivä, ja me teemme asiat, kuten ne aina teemme, Saloranta sanoo.

Suomi lähtee otteluun omiin vahvuuksiinsa uskoen.

– Joukkue näyttäytyy yhtenäisenä ja pelaajat tukevat toisiaan varauksetta. Tähän joukkueeseen on matkan varrella kasvanut arvostus, missä kaikki pelaajat ovat yhtä tärkeitä niin toisilleen kuin meille valmentajille.

– Pelitapamme asuu syvällä joukkueessa. Me olemme aktiivisia, eikä se tule muuttumaan. Totta kai huomioimme tiettyjä asioita Espanjasta, kuten tavalliseen tapaamme teemme. Analysoimme vastustajan vahvuudet ja heikkoudet ja hyödynnämme tietojamme.

Espanja on hävinnyt kaksi viimeistä finaalia Saksalle rangaistuspotkukilpailussa.

– Totta kai ymmärrämme miten kova joukkue Espanja on, mutta meille on realismia tavoitella voittoa, ja haluamme katkaista Espanjan finaaliputken. Uskon, että ottelusta tulee kahden kovatasoisen joukkueen hieno jalkapallo-ottelu.

Suomen ja Espanjan välinen välieräottelu alkaa kello 19:00. Voit seurata ottelua Yle Areenasta.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!