Pikkuhuuhkajien pelaaja ilmiliekeissä Veikkausliigassa – enemmän maaleja kuin SJK:lla

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

22-vuotias Rasmus Karjalainen valittiin viime vuonna Veikkausliigan kauden 2017 parhaaksi tulokkaaksi. Oululaislähtöinen laituri nousi Veikkausliigaan PS Kemissä, nousi kauden edetessä joukkueen ehdottomaksi luottomieheksi ja kiitti luottamuksesta tekemällä kahdeksan maalia ja antamalla kaksi maalisyöttöä.

Täksi kaudeksi Karjalainen siirtyi Kuopion Palloseuraan, ja tahti on vain kiihtynyt. Kausi ei ole edennyt vielä edes kesäkuulle, ja nuorukainen on jo ylittänyt viime kauden maalimääränsä. Tiistaina Karjalainen iski rangaistuspotkusta VPS:n verkkoon jo kauden yhdeksännen maalinsa. Tuolla määrällä hän johtaa Veikkausliigan maalipörssiä ylivoimaisesti kolmen maalin erolla ennen HJK:n Klaussia.

KuPS on pelannut veikkausliigaotteluistaan nyt tasan kolmasosan, joten tasaisen vauhdin taulukolla Karjalainen on häkellyttävässä 27 maalin tahdissa. Hän on kuitenkin seurannut kaksi peliä kokonaan sivusta, joten itse asiassa yhdeksän maalia ovat syntyneet yhdeksässä ottelussa.

Etenkin toukokuu on kohdellut Karjalaista hyvin, sillä miehen saldo viidessä ottelussa on kahdeksan maalia ja yksi maalisyöttö. Näissä peleissä Karjalainen on pelannut pääasiassa piikissä.

Karjalaisen huikeat tehot asettuvat sopivaan valoon, kun muistetaan, että mies on tehnyt yksin yhtä monta maalia tai enemmän kuin viisi kokonaista veikkausliigajoukkuetta. Ilveksellä, Hongalla ja Interillä tehtyjä maaleja on yhdeksän, TPS on pystynyt kahdeksaan maaliin ja nimivahva SJK vain kuuteen.

KuPS:n hyökkäyspeli on muutenkin toiminut loistavasti – Abdalla Saidin kanssa ja ilman – sillä Petteri Pennanen on tehnyt viisi maalia ja Ilmari Niskanen johtaa kolmella maalisyötöllään sarjan syöttötilastoa yhdessä neljän muun pelaajan kanssa.

Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!